Primarul orașului Huedin scapă de acuzația de incompatibilitate formulată de ANI

Primarul orașului Huedin Dr. Mircea Moroșan a câștigat definitiv procesul intentat de Agenția Națională de Integritate, după ce acesta a fost declarat incompatibil, fiind acuzat de conflict de interese.

In 2015  Mircea Morosan a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate,  fiind acuzat de conflict de interese după  și-a numit soția manager al Spitalului Orășenesc Huedin la finalul anului 2010, apoi i-a mai prelungit contractul după ce acesta a expirat.

În calitate de primar, a semnat dispoziția prin care s-a aprobat numirea soției sale în funcția de manager al Spitalului Orășenesc Huedin, contractul de management, precum și dispoziții și acte adiționale ulterioare, prin care se aprobă prelungirea contractului de management, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, anunța ANI la acea dată.

"Este vorba de un vid legislativ. Ei confundă venitul material cu salariul. În anul 2010 a fost un concurs organizat de DSP şi Consiliul de Administrare. Vreau să-i dau un judecată la Curtea de Apel. Dacă ar fi să ne luăm după ce zic ei toţi primarii sunt în incompatibilitate pentru că ei îşi semnează salariul", a declarat primarul Huedinului, Mircea Moroşan in legătură cu acuzațtiile aduse.

Adresându-se instanței, Curtea de apel Cluj i-a dat dreptate  primarului Mircea Moroșan, prin sentinta civila nr. 39/26.11.2015, anulând Raportul de Evaluare intocmit de ANI pentru conflict de interese.

ANI depunde recurs împotriva acestei sentințe la Înalta Curte de Casație și Justitie,  care se pronunță vineri 15.06.2018  în această cauză, dispunând respingerea recursului ca NEFONDAT..

‘’Respinge recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 39/2015 din 26 noiembrie 2015 a Curţii de Apel Cluj – Secţia a III-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat.’, se arată în soluţia Instanţei Supreme.

Hotărârea este definitivă și irevocabilă prin decizia nr.2586/15.06.2018.

Adauga comentariu