Primarul Morar Costan a mintit Consiliul Local Dej despre vanzarea blocului Vo3 ascunzand hartii oficiale ale Loteriei Romane care cerea explicatii. Avem ceva procurori interesati sau nu?

Ca sa mai estompeze din scandalul creat de dezvaluirile Ziar de Cluj, dar si de telefoanele anonime care il fac varza in fata cetatenilor ce afla acum cat de nesimtit e ca primar, Morar Costan, edilul Dejului, s-a apucat ieri sa dea cu palma in balta de diaree, deschizand un subiect sensibil pentru dejeni, el vrand sa fie prezentat ca o mare realizare electorala si administrativa:

"Iată că am ajuns și la momentul în care blocul Vo3 devine istorie. 𝐀𝐬𝐭𝐚𝐳𝐢 𝐚 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭 𝐢𝐦𝐩𝐫𝐞𝐣𝐦𝐮𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚𝐭𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐳𝐨𝐧𝐞𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐛𝐥𝐨𝐜𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐕𝟎𝟑. Mă bucur să anunț că în perioada imediat următoare 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐩𝐞 𝐝𝐞𝐦𝐨𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚 𝐚 𝐢𝐦𝐨𝐛𝐢𝐥𝐮𝐥𝐮𝐢.
--------------------------------------------
În ciuda numeroaselor piedici pe care le-am avut de-a lungul timpului din partea Consiliului local, atât în mandatele precedente cât și în cel prezent nu am renunțat la a duce la bun sfârșit demersurile birocratice pentru ca problema blocului V03 să fie rezolvată ținând cont de nevoile comunității dar cu respectarea principiului cheltuirii judicioase a banului public, pentru care răspund. Iată că am reușit în toate eforturile pe care le-am făcut în calitate de primar pentru ca V03 să devină istorie", zice Morar Costan pe pagina sa de facebook.

Vo3 e o carie imobiliara ce dainuie in dej de pe vremea lui Ceasca. Daca Morar Costan nu scria rahatul de ieri pe Facebook, injurand Consiliul local si daca nu vorbea de "eforturile" pe care le-a facut in privinta acestui rahat de bloc in paragina, ne vedeam de treaba. Dar noi, la Ziar de Cluj, STIM ca efortul lui Morar Costan a fost doar ala de a minti Consiliul local.

Pana sa intram in subiect, sa va spunem ca blocul si terenul aferent apartin acum lui Ioan Tecar pe care Morar Costan il numeste "om de afaceri", ca si cum ar fi un oarecare. Lui Costan ii e rusine de Tecar, fiindca stie ca Ungur a pierdut in 2008 asociindu-si numele cu magnatul Ioan Tecar. In fapt, Tecar este cel mai important om de afaceri din zona, daca nu cumva din judet, un om de care depind sute de familii. Omul a cumparat prin licitatie terenul, nimic incorect. Insa Morar Costan a facut sa fie incorecta pregatirea vanzarii blocului si terenului, aburindu-l chiar si pe Tecar.


Costan, in disperarea lui de a vinde ruina blocului V03 la Tecar Ioan, a sarit peste interesele celor de la Loteria Romană care dețineau un spațiu la parterul blocului. Mai mult, Morar Costan nu despăgubește și nici nu informează Loteria conform adresei acesteia către Consiliu Local Dej din data de 31.01.2020 . 

Vinde imobilul in 26.03.2019 fără sa informeze Loteria Romană și sa o despăgubească conform adresei din 22.01.2016 a Loteriei.

Ascunzând Consiliului Local Dej acest lucru intra in panica după adresa  Loteriei Romane din 04.03.2020 in care aceasta ii transmite ca s-a substituit Consiliului Local și ii comunica ca nu a fost și nu este de acord cu tranzacția din 2019 deoarece nu a fost chemată la negocieri și nici despăgubită .

Aceasta este explicația grabei de ieri de a anunța ca noul proprietar va demola construcția datorită problemelor penale cu Loteria Romană . 


Adresa Loteriei Către Consiliu din 04.02.20, pe care nesimtitul de primar a ascuns-o deliberat consilierilor locali.

 

Răspunsul Primarului, nu a Consiliului din  07.02.2020:

 

Urmeaza Adresa Loteriei Către Consiliu din 14.02.2020. Morar Costan alege sa nu o arate consilierilor:


Adresa Loteriei către Consiliu din 04.03.20. Morar Costan are freza uscata si tot nu trimite documentele catre Consiliul Local:

 

Avand in vedere presiunea pe care o face Lotieria Romana, Morar Costan a inceput sa produca la fundulet frunze de morcov.

Motiv pentru care, deranj mare in Primaria Dej, azi au trimis aceste documente către consilierii locali care au ședința de consiliu. Fiindca Morar Costan a aflat ca Ziar de Cluj le are deja.

Consilierii locali vor afla ca au fost mințiți și ca, așa cum scrie in ultima adresa a Loteriei către Consiliu din 04.03.2020, primarul s-a substituit Consiliului și a răspuns in numele lor in 07.02.2020, dar aceștia nu pot lua in seama acea adresa Consiliul Local nefiind subordonat Primarului. Suntem curiosi cati dintre consilierii locali din Dej vor avea curaj sa intocmeasca o plangere penala pe numele primarului si cati vor tacea.

Inca ceva: o parte din angajați nu au știut de corespondenta lui Costan cu Loteria și au întocmit documentația și licitația de vânzare in Martie 2019 in fals. Iar acum le tataie curul la toți.
Imobilul s-a vândut lipsit de sarcini!!! Si o precizare, pentru conformitate: tecar a fost de buna credinta. Nu a stiut de cacaturile facute de Costan. Eheeee, Morare, sa ai o zi buna!

Adauga comentariu