Primarul Emil Boc speră să îl găsească 1 iunie desenând pe asfaltul Podului Traian. Dacă firmele nu se țin de treabă, municipalitatea mizează pe speranțe

Nu mai este o noutate că multe din proiectele Primăriei Cluj-Napoca se încheie cu întârzieri foarte mari din cauza firmelor nepotrivite cu care administrația publică locală lucrează. Un lucru anormal a devenit o normalitate, iar primarul Emil Boc vorbește despre speranțe atunci când este întrebat despre termenele de finalizare a unor lucrări.

Joi dimineața, la Napoca FM, Boc a fost întrebat despre datele de încheiere a unor proiecte care sunt în întârziere. Unele au întârzieri foarte mari. Despre Podul Traian, care ar fi trebuit să fie gata în februarie, primarul susține în continuare că în 1 iunie va fi dat în folosință. Adică, așa speră. Dacă constructorul are chef să facă Podul Traian până în 1 iunie va fi frumos, dacă nu edilul șef va spera apoi la un alt termen.
Primarul speră ca și lucrările din Piața Unirii să fie încheiate la termen. În această situație, de vină este șantierul arheologic.

“Deocamdată nu am informații ca 1 iunie să nu ne găsească desenând pe asfaltul de pe podul din Piața Mihai Viteazu. Deci, în mod normal în 1 iunie podul ar trebui să fie dat în circulație. Luni o să avem o discuție foarte tehnică cu reprezentanții Electrica și îi mulțumesc domnului director pentru deschiderea de a ne sprijini pentru că trebuie aduse niște grinzi din acelea foarte, foarte mari, care presupun întreruperea curentului electric pentru o perioadă de timp, mutarea unor utilități pentru montarea acelor grinzi mari de pod, care vin cu macarale speciale. Luni vom avea o discuție foarte tehnică pentru a ne compatibiliza toate aceste detalii. Deocamdată, repet, suntem în graficul de 1 iunie, sper ca inginerii, constructorii să nu îmi aducă vești proaste, după cum sper să nu ne aducă vești proaste nici cei care lucrează în Piața Unirii, cu privire la finalizarea șantierului până la Zilele Clujului. Singura mea reținere este legată de șantierul arheologic, unde se desfășoară, potrivit legii, cercetarea arheologică necesară, dar ea sper să se încheie la timp, pe 20 mai. Din perspectiva constructorului, datele sunt în grafic în momentul de față”, a declarat Boc, la postul de radio menționat anterior.

Mult promisele autobuze electrice ar putea fi cumpărate în această primăvară, dacă licitația merge cum trebuie. Din nou, Boc speră că lucrurile vor merge bine.

“Sunt în licitație, sper să se termine în primăvara aceasta, dar nu depinde numai de Primărie, depinde de contestații, dacă vor fi sau nu, de ofertele care vor fi depuse conform caietului  de sarcini. În mod normal ar trebui ca în următoarele luni să se finalizeze această licitație. Acum la sfârșitul lunii este termenul de depunere a ofertelor, după care se intră în faza de adjudecare”, a spus primarul despre autobuzele electrice.

Emil Boc speră ca și parkingul Negoiu, în întârziere de trei ani, să fie gata anul acesta.

“Parkingul Negoiu va fi gata, sper eu, anul acesta. Se lucrează, în mod normal până la sfârșitul anului trebuie să fie gata”, a precizat primarul.

Adauga comentariu