Primarul „Dragii mei dragi” și-a dat avizul pentru încă o problemă în Florești

Degeaba s-au plâns oamenii. Degeaba refulează canalizările pe străzi. Degeaba nu sunt trotuare, degeaba comuna Florești se sufocă sub propria greutate. Când vine vorba de dat din semnătură, primăria tace și face.


Exact la fel s-a întâmplat și cu blocurile de 12 etaje de pe str. Avram Iancu, unde recent au intrat buldozerele să muște din ultima bucată de pământ rămasă. În locul unui teren viran va fi construit un ansamblu imobiliar care cât de curând își va aștepta sutele de proprietari. Adică mai mult trafic, rețele de alimentare cu apă mai aglomerate, etc.

„In ciuda traficului infernal de pe drumul național (str. Avram Iancu din Florești) care face legătura dintre Florești și Cluj-Napoca, în pofida rețelelor de alimentare cu apă și canalizare care sunt subdimensionate și cu toată opoziția vecinilor, buldozerele au început să sape fundația viitoarelor blocuri turn de 12 etaje.”

scrie Daniel Meze pe Facebook care atrage atenția că lucrarea nu doar că e imorală într-o comună suprapoluată, dar e și la limita legalității.

„Administrația locală din Florești nu respectă nici decizia Inspectoratului de Stat în Construcții care a statuat că este nevoie de un nou PUG și că nu se mai pot emite autorizații de construcție și certificate de urbanism.”

După ce planul Urbanistic General a expirat, Primăria Florești s-a apucat să facă unul nou. Pe care îl face de cam 8 ani, fără niciun rezultat. Între timp, Inspectoratul de Stat în Construcții a intervenit, primăria și ISC s-au războit prin tribunale iar în final, decizia a fost dată negru pe alb. Primăria Florești nu mai are voie să elibereze autorizații de construcții. Se întâmpla în una august. Între timp, iată, un nou ansamblu imobiliar răsare în Florești.
Rămâne de văzut dacă și cine se va autosesiza. Între timp, floreștenii au rămas cu gurile răcite și căscate în același timp. Pentru că oricât de mult au urlat că nu mai vor blocuri, că abia mai pot respira, interesul joacă fesul, așa că administrația și-a întors spatele de la cetățenii care până la urmă scot bani din buzunar pentru ca primăria să funcționeze.

Revenind la ansamblul imobiliar, beneficiarul lucrării este firma S.C. Cristal Turism SRL, înființată în 2004 și care în 2017 a avut o cifră de afaceri de aproape 1,7 milioane de euro. Este deținută de omul de afaceri Vasile Salanță, care mai are în palmares alte două firme. Acesta mai e asociat în firma care deține hotelul Royal Clasic, alături de chestorul Pop Pușcaș Teodor, fost șef al Poliției Cluj și actualul proprietar al firmei de pază și protecție PP Protect.

Ansamblul imobiliar ce va răsări fastuos în Florești este estimat să fie finalizat în 2021. Până atunci, floreștenii se vor putea bucura în continuare de puținul cât a mai rămas bun în Florești.

Adauga comentariu