Primarul din Tritenii de Jos a fost condamnat la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

Trimis în judecată pentru abuz în funcție, Valer Sașa primarul din partea PSD al comunei Tritenii de Jos, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată.

„Conform art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal obligă pe inculpat să urmeze un curs de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Cluj ori organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 Cod penal obligă pe inculpat la 60 zile muncă în folosul comunităţii, fără plată, la Primăria Turda ori la Primăria Mihai Viteazu”, se precizează în Hotărârea 57/2019, dată în 13 februarie 2019 la Judecătoria Turda.

Complementar, Valer Sașa are interzis la orice funcție publică sau la ocuparea unei funcții care implică exercițiul autorității de stat, pentru o perioadă de un an. În cazul în care hotărârea va rămâne definitivă înaintea alegerilor locale din 2020, actualul primar nu își va mai putea depune candidatura.

Primarul din Tritenii de Jos (poreclit ”Împăratul Roșu”), este un personaj controversat

Conform Ziua de Cluj, încă din 2010 acesta figura cu un dosar penal pentru licitații trucate. “În cazul comunei Tritenii de Jos, primarul Saşa Valer, ca şi ordonator de credite, are un dosar în cercetare la Poliţia Economică din Turda pentru modul în care a organizat o licitaţie din 2005. Aceasta viza pietruirea drumurilor din comună, iar furnizorul contractat este societatea Vel Trans, care a încasat de la administraţia locală, pentru serviciile de transport şi furnizare de materiale, peste 60.600 de euro”.

În 2016, conform Gazeta de Cluj, doi afaceriști clujeni îl acuzau pe edil de corupție și de cauzarea unui prejudiciu de peste 500.000 de euro. O plângere penală a fost depusă la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice care și-au declinat competența procurorilor DNA.

„În urma activităților de cercetare penală efectuate în dosarul penal nr 613/P/2016 și a probatoriului administrat în cauză, privind sesizarea persoanelor vătămate SC Benidorm Trans SRL și SC H & H Invest SRL care reclamau faptul că au suferit un prejudiciu în valoare de 61.553 respectiv 259.960 lei, ca urmare a faptului că autori necunoscuți, funcționari publici angajați ai Primăriei Tritenii de Jos nu au înregistrat în contabilitate facturile emise de către vătămați, în calitate de furnizori, organul de cercetare penală, din cadrul IPJ Cluj, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (…) pentru fapte de corupție comise de numitul Sașa Valer, care și-a îndeplinit defectuos atribuțiunile e serviciu cu ocazia atribuirii și derulării contractelor cu cei doi furnizori, cauzând Primăriei Tritenii de Jos un prejudiciu de 2.408.431 lei(533.110 euro)” arătau anchetatorii.

În Ianuarie anul curent, conform Turda News, Valer Sașa, a fost bătut de doi tineri în curtea școlii din localitate. Edilul a fost dus la Spital cu o ambulanță, pentru a i se acorda îngrijiri medicale! Oamenii legii declarau că există indicii cu privire la autorii agresiunii, dar având în vedere că este o anchetă în derulare deocamdată nu doresc să facă mai multe precizări.

„Exista date și indicii cu privire la identitatea persoanelor implicate, însă în acest moment se derulează activități pentru stabilirea exactă a tuturor detaliilor legate de acest incident. O să revenim cu alte date ce pot prezenta interes public după audierea tuturor persoanelor implicate” transmitea IPJ Cluj.

 

Fotocredit: Gazeta de Cluj

Adauga comentariu