Primarul din Beliș prins în flagrant de DGA în timp ce dădea mită jurnalistului Ionuț Vasile. Întrebare: De ce nu a fost arestat primarul Viorel Matiș?

Edilul comunei Beliș, Matiș Viorel a fi fost prins în flagrant de către cei de la Direcția Generală Anticorupție, în timp ce ar fi acordat mită unui jurnalist clujean pentru a-l determina pe acesta să nu mai publice materiale despre el și Comuna Beliș. 

UPDATE: Primarul Matis Viorel a fost plasat sub control judiciar, pentru o perioada de 30 de zile. Procurorul de caz i-a interzis acestuia sa ia legatura cu martorii din dosar. 

Cei de la Ziarul Clujean și Info Huedin au postat pe pagina de Facebook, un punct de vedere cu privire la acest subiect:

„Bun găsit, la ceas de seară! Pentru a pune capăt speculațiilor, ne vedem obligați să facem o precizare: confirmăm că Viorel Matiș, primarul din Beliș, a fost prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție în timp ce încerca să cumpere cu bani tăcerea unui reporter INFO Huedin și Ziarul Clujean. Pentru că suntem parte în dosar, nu putem face alte precizări la acest moment. 

NOTA: Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în postarea acestora. 

La ora publicării materialului, primarul Matiș Viorel nu a răspuns la telefon, pentru a comenta subiectul. 

Ionuț Vasile Doduț, administratorul Info Huedin și Ziarul Clujean a refuzat să dea detalii despre flagrantul DGA împotriva primarului Matiș Viorel. 

Iată ce susține acesta: 

„La acest moment, pot să vă spun doar atât. Confirm că, în calitate de administrator al sociețății care editează cele două portaluri de informații generaliste, am formulat un denunț care îl vizează pe primarul comunei Beliș, domnul Viorel Matiș, ca urmare a situațiilor repetate în care acesta mi-a propus sume de bani în schimbul tăcerii. Mai exact, domnul primar nu voia să mai apară niciun articol negativ la adresa sa sau informații care îl puneau într-o lumină proastă. Discuțiile s-au purtat într-o perioadă îndelungată, iar în final s-a realizat flagrantul. Dat fiind faptul că am calitatea de martor în dosar, iar faza de urmărire penală nu este publică, nu pot preciza alte detalii la acest moment ”, a explicat Ionuț Vasile Doduț. 

 

Contactat telefonic, președintele Partidului Social Democrat Cluj, deputatul Horia Nasra afirmă că va avea o discuție cu cei din organizația Beliș, pentru că este a doua oară când Matiș Viorel este cercetat într-un dosar penal, de când a intrat pe funcția de primar, în 2016. 

„În primul rând ca orice cetățean, se bucură de prezumția de nevinovăție. În toate cazurile de acest gen susțin punctul de vedere al justiție. În funcție de ce vor decide judecătorii ne vom conforma. Este regretabil că în mai puțin de un an asistăm la înca un eveniment neplăcut prin care este implicat primarul Matiș Viorel. Vom discuta cu cei din organizatia de la Beliș și cu viceprimarul si vom lua o decizie. Susținem persoanele care nu au probleme cu legea ”, declară președintele PSD Cluj, Horia Nasra. 

Reamintim că primarul din comuna Beliș a fost cercetat și în 2017, într-un dosar penal al cărui obiect este instigarea la furtul de lemne din fondul forestier național, furt de arbori din fondul forestier național și fals intelectual, infracțiuni presupus a fi comisă în perioada în care acesta era angajat la Ocolul Silvic Beliș

Comentarii

Trif Dumitru

07.03.2018 15:01

Dodut Ionut Vasile spune sus si tare ca ti-a oferit 200 euro in schimbul tacerii de ce tot o scalzi atata parca ar fi 2000 euro si chiar daca ar fi ce e asa de secret ? Primarul a muscato este cu ia si cu asta basta.Ura si la gara !!!!

bazil

07.03.2018 19:47

@Trif Dumitru​ - daca este adevarat asta arata cat de mici ca oameni sunt politicienii care se vor sefi si cat de ieftin se vand! Personal, am mai mare respect pentru o curva care se vinde scump decat pentru un spagar de asta fara...potential! 

cetatean din co...

07.03.2018 20:44

Ma cretinule, ce nu intelegi ca omu ii martor in dosar si cercetarile sunt in plina desfasurare si nu are voie sa declare nimic. Ce-i cert, este faptul ca primarul este un hot si un corupt si nu are ce cauta pe acel scaun. De cand a venit numa a furat si oamenii din comuna mor de foame. Ii ciuda ca nu poate sa "conduca" si politistii din comuna care nu asculta de el si care sunt un exemplu pentru multi politisti din tare, nu degeaba au iesi locul 1 pe judet. Respect pt politia comunei Belis, rusine primarului. Ma bucur pt ce-i care l-au votat, vi l-ati dorit, no acuma il aveti, puteti sa-l pupati in cur ca tot acolo va fute si el. Imi cer scuze moderatorilor acestui site pentru exprimare, dar m-am saturat de acesti nesimtiti, la fel a fost si Viorel Crainic cel dinainte.

Trif Dumitru

08.03.2018 07:25

@-cetatean din co...:-Pai cretin esti tu cu tot neamul tau mai frustatule si invata sa te adresezi frumos oamenilor mai animalule ca esti un animal daca iti permiti sa vorbesti asa cu oamenii si nu ai bun simt in capul ala sec pe care il porti degeaba Am lansat acele vorbe pentru ca am vrut sa stiu cine sunt acei botanisti care isi baga nasul unde nu ii fierbe oala,dar vad ca tu ai muscato primul.Cu aceasta ocazie sa stii ca am mai aflat si faptul ca esti un pupincurist al celor implicati in aceasta cauza penala.

Cetatean din comuna

08.03.2018 14:36

Se scrie "frustrat" nu frustat, analfabetule sau mai bine zis psd-istule care il lingi in cur pe primar.

Trif Dumitru

09.03.2018 07:03

Vad ca stii sa scrii Cetatean din comuna si nu cetatean din co...., "DESTEPTULE." Esti cumva corector la acest ziar ? Cu primarul nu am nimic absolut ca nu sunt membru in nici unul dintre partide si nu il simpatizez,dar nici tu nu esti mai breaz decat el.Mai uita-te din cand in cand in oglinda sa vezi ce muian ai si dupa aceea mai vorbeste,si stai departe de oglinda sa nu se sparga oglinda ca poate te tai.

Vai de noi

07.03.2018 15:51

Acest primar a evoluat de la tractorist la padurar apoi brigadier apoi director Romsilva, sef ocol silvic Belis si in cele din urma primar PSD

Rus

07.03.2018 16:50

Pentru 200 e a riscat? Am mari dubii....

dones

08.03.2018 08:33
Ionuţ Vasileeeeeeeee? Nu o fi cumva procurorul ala chel de la DNA, slugoiul madamei Botezan si Marincean?

Cetatean din Belis

09.03.2018 15:30

Da Ionut Vasile papagal cu acte in regula la M.A.I.

Florin

13.03.2018 12:20

abia acum am realizat ca de fapt esti pupincursitul hotului de primar. poate chiar hotul sub anonimat. canta la alta masa! hotii si complicii lor nu ne intereseaza.

Florin

13.03.2018 13:16

bai taranete facut la betie, nu ne intereseaza comentariile tale de asistat mintal.

Adauga comentariu