Primarul de la Turda, Cristian Matei, a dat 75 de mii de euro pe SEAP în 29 de minute! Curat rapid, coane Obosilă!

Dacă tot s-a dat startul la dezvăluiri despre protejații primarului Matei, despre căpușele din instituțiile subordonate Primăriei Turda, e just să menționăm cum s-au câștigat 75 de mii de euro în mai puțin de o jumătate de oră. Cine a fost norocosul? Vă dați seama ca dacă nu e rudă cu primarul, măcar prieten la cataramă să fie. Vorbim despre Ana Sevan, prietena de suflet a primarului, adusă pe funcția de director al Casei de Cultură Turda, cu firma pe care o administrează: Sev Structuri SRL. 

În data de 6 iulie 2017 se publică pe SEAP o procedură de licitație de la Domeniul Public Turda, iar în 29 de minute se încheie întreaga procedură. Asta înainte să poată sa vina un operator cinstit care să liciteze pe bune lucrarea. 

Ce a fost prima dată, cultura sau asfaltul? 

Păi duduia Sevan are un istoric de business mai ”de succes” de prin 2016, anul în care Cristian Matei a devenit primar.

Potrivit datelor oficiale, Ana Sevan pare că administrează o firmă a cărei acționar unic este Mihai Huiban. Cu toate acestea, denumirea firmei are legătură cu numele directoarei de la Casa de Cultură Turda: Sev Structuri SRL. 

Iar Ana Sevan mai are rădăcini într-o altă firmă abonată la banul public turdean: Doma Cult SRL, de unde a ieșit în 2017 lâsând-o pe Sevan Veronica asociat unic. Dacă ne uităm peste afacerile cu banul public, vedem că Doma Cult SRL, o firmă care s-ar fi ocupat de dezvoltare imobiliară, ajunge să toarne asfalt tot pentru Domeniul Public Turda. 

Anul 2017 - prea bun, prea ca la comuniști

Pe lângă licitația câștigată în 29 de minute de Ana Sevan prin Sev Structuri, Doma Cult a păpat și ea niște bănuți de la Domeniul Public Turda. 

Procedura prin care asfaltările din oraș au fost transferate de la Domeniul Public SA a fost gândită în două etape. Într-o primă etapă a apărut la rampă primarul Cristian Matei. Acesta a declarat în câteva rânduri că e ”îngrijorat” cu privire la capacitatea celor de la Domeniul Public SA de a asigura asfaltările în ritmul dorit de municipalitate. Ca să întărească cele spuse, aparatul de comunicare al Primăriei a transmis pe canalele media că în oraș se lucrează la asfaltări într-un ”ritm intens și susținut”. Aceasta a fost etapa de propagandă și justificativă pentru demersul Domeniului Public. Într-un interviu anterior pentru InfoAries.ro, actualul director interimar al Domeniului Public, Adriana Chintovan preciza la rândul ei că Domeniul Public ”nu avea capacitatea de a face asfaltări în ritmul dorit de dl Primar”.

Două din lucrările de asfaltare din oraș au fost astfel atribuite direct unor firme din zonă. Prima atribuire a avut loc în 6 iulie 2017, către firma Sev Structuri, o firmă care îl are ca acționar unic pe Mihai Huban din Câmpia Turzii. Bazele de date de pe internet o dau ca administrator al firmei pe Ana Sevan, directoare a Casei de Cultură Turda.

În 31 martie 2017, Sev Structuri datora bugetului statului 204343 lei. Până la 30 iunie 2017 firma își plătește datoriile. În 6 iulie 2017, Sev Structuri câștigă atribuirea directă a contractului de 340.858 lei cu Domeniul Public pentru asfaltarea străzilor Rapsodiei (cabinete medicale, bl H 1A-1B- trotuar; carosabil și trotuare, străzile Constructorilor, Baladei, Piața din Micro I, str Liliacului).

În 19 iulie, Sev Structuri garantează veniturile din conturi pentru un împrumut de 1,5 milioane de lei obținut de la CEC Bank.

InfoAries.ro a adresat în urmă cu două zile un set de întrebări Anei Sevan dacă mai deține vreo funcție de conducere în această societate comercială și care a fost contribuția contractului public de lucrări în aprobarea creditului CEC Bank, solicitare rămasă fără răspuns.

Atribuirile de lucrări publice unor firme asociate cu Ana Sevan continuă în luna septembrie!

În 15.09.2017, firma Doma Cult SRL din Câmpia Turzii primește de la Domeniul Public Turda un contract de 435.121 lei. Contractul prevede general doar faptul că Doma Cult Srl ”Execută lucrări pentru drumuri, reabilitarea și modernizare infrastructură stradală străzi, drumuri de acces, șanțuri și podețe”, fară a se preciza exact despre ce lucrări e vorba.

Ana Sevan, directoarea Casei de Cultură figurează în bazele de date de pe internet ca și administrator/persoană de conducere a firmei Doma Cult. De altfel numărul telefonului de contact înregistrat pentru Doma Cult este numărul de telefon la care răspunde Ana Sevan. InfoAries.ro a sunat-o pe Ana Sevan pe numărul precizat pentru firmă, a rugat-o să răspundă la câteva întrebări. 

Am  adresat Anei Sevan aceeași întrebare, dacă mai are calitatea de administrator al firme Doma Cult sau dacă a renunțat la aceasta, fără a primi însă un răspuns.

Procedurile de atribuire a lucrărilor publice către cele două firme la care directoarea Casei de Cultură apare pe internet ca și administrator, respectă legea achizițiilor publice. Rămân însă semne de întrebare cu privire la faptul că  șefa de la Cultură, o apropiată a familiei Matei, a ajuns la Turda și  șefa asfaltărilor în oraș.

Adauga comentariu