Primarul comunei Baciu, anchetat pentru prizele din primarie

Florin Muresan, primarul comunei Baciu, un obisnuit al falsurilor in declaratii oficiale, e anchetat de Agentia Nationala de Integritate. Asta dupa ce, in 2012, a fost ales drept sef al comunei exact dupa ce s-a aflat in conflict de interese in perioada in care a exercitat functia de consilier local. Pe atunci, pentru ca se afla intr-o "urgenta",  firma lui Muresan a dotat primaria din comuna cu prize. Desi initial se jura ca SC Rommedia Exim SRL, firma al carei asociat unic este, n-a avut niciun fel de legatura cu primaria de la care si-a luat salariul in ultimii ani, Ziar de Cluj a descoperit ca primarul comunei Baciu a incasat, numai in 2010, peste 20.000 de lei de la institutie.

“Nu am prestat absolut niciun serviciu pentru primarie”, a spus initial Muresan. Apoi, cu declaratia de avere in fata - completata de mana lui in 2011 - primarul se fastaceste. “E indemnizatia de consilier. Nu stiu, trebuie sa mai verific”, pentru ca, in final, sa revina: “A fost o urgenta! Stiti si dumneavoastra cum e cu urgentele, trebuie rezolvate rapid. Au fost ceva probleme cu prizele”, explica acesta anul trecut.

Prize care au usurat Consiliul Local Baciu de 20.034 de lei, bani care au intrat direct in buzunarul lui Muresan, pe  atunci consilier local in comuna. Dupa publicarea anchetei Ziar de Cluj in care se dezvaluia afacerea cu prizele, ANI a inceput anchetarea primarului, pentru conflict de interese.

Priza versus lege

Legea nr.393/2004 spune ca exista un conflict de interese daca alesii locali au un interes personal intr-o anumita problema, daca au posibilitatea sa anticipeze ca o decizie a autoritatii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru o societate comerciala la care detin calitatea de asociat unic, functia de administrator sau de la care obtin venituri.

„In aceasta viata am pus accent pe corectitudine, sinceritate si loialitate, considerand ca sunt la temelia unei comunicari adevarate. In aceasta jungla care a devenit viata noastra, semenii si-au pierdut sensibilitatea si nu se mai induioseaza prea usor. Si totusi pot spune ca NU AM UITAT, ca OAMENII MERITA IUBITI SI RESPECTATI SI CU SUFLETUL SI INIMA.  Am tinut si tin cu sinceritate la OAMENI… si cu atat mai mult la cei deosebiti.  Intotdeauna am cautat sa creez un cadru de manifestare al SENSIBILITATII SI DISPONIBILITATII SUFLETULUI.  Multumesc din suflet celor care M-AU ACCEPTAT IN CERCUL LOR DE PRIETENI, celor care m-au respectat si m-au inteles asa cum am fost. Nu pot spune despre mine ca sunt perfect  sau ca am vrut  vreodata sa par. NU, sunt un om obisnuit care am si calitati si defecte”, se descrie primarul comunei Baciu pe site-ul primariei.

Avere de primar

Muresan i-a donat anul trecut fiului sau un teren de 490 de metri patrati in baciu, unde mai are o parcela de 4.700 de metri patrati. Are si doua case in comuna, dintre care una in constructie, un autoturism, un ATV si o remorca. Anul trecut, din functia de primar, a castigat 24.612 lei, iar din inchirierea unui imobil a mai incasat 4.800 de euro.

Firma pe care o conduce, SC Rommedia Exim SRL, a avut anul trecut o cifra de afaceri de 1.076.191 de lei, un profit de 112.915 lei si datorii de 107.968 de lei.

Comentarii

ioana

04.09.2014 21:32

Stimata doamna sau domnisoara Adina Fartusnic doresc sa va informez de faptul cca domnul nostru primar Muresan Ioan Florin este un bastinas al localitatii Baciu sisi e normal sa detina terenuri in Baciu.E jalnic cand un ziarist se leaga de copii cuiva. Acel ziarist niciodata nu v-a fi profesionist cu adevarat. Oricum noi suntem ffff multumiti de acest primar.in 2ani a facut chiar multe pt locuitorii comunei.asa ca va invit sa vindeti gogosi in piata stimata doamna nu la ziar.

Dorina

12.03.2015 12:51

@Ioana,Stimata d-na mi se pare absurd sa generalizati o afirmatie, mai ales cand vine vorba despre ce a facut d-l Muresan pentru oamenii din Baciu. Pentru a lua putin legatura cu realitatea, faceti va rog o plimbare la blocurile noi sa vedeti situatia reala.Desi platim impozit, avem un loc de joaca de aprox 9m2, construit in campanie electorala, pe care d-l primar l-a lasat in paragina. Desi spatiu e foarte mic pentru populatia din zona, nu este intretinut. Doar parintii fac curat, iar vreo reparatie nu s-a facut din ziua in care a fost finalizata constructia si credeti-ma ..este necesar!!S-a preluat o gradinita privata si s-a transformat in gradinita de stat. fata nici o investitie reala. Copiii stau inchisi toata ziua pentru ca nu au spatiu de joaca. Sa nu mai vorbim despre parcari, aceste nu sunt suficiente, o parte dintre ele se afla in litigiu, in schimb, in fiecare dimineata sunt tractate masini. As vrea sa ne spuna d-l primar unde sa parcam..pe locul dansului de la primarie?Deci...probleme sunt, destule. D-l primar nu a facut nimic, doar a accentuat gradul de frustrare.

Adauga comentariu