Primarul Boc a anunțat că „o nouă creșă se apropie de finalizare”. Clujenii nu s-au lăsat însă convinși: „Super, pe când tăiați panglica? 2023 sau 2024?”

Primarul Emil Boc a anunțat astăzi, așa cum obișnuiește, că un nou proiect „se apropie de finalizare”. Însă clujenii care au început să-i cunoscă năravurile i-au replicat imediat: „Super, pe când tăiați panglica? 2023 sau 2024?”

Turnul Pompierilor, de pildă, a fost declarat finalizat 95% de către Boc, în vara anului acesta, iar acum, toamna, tot Boc ne-a spus că a reziliat contractul cu firma care a lucrat ardelenește, așa că mai avem mult de așteptat până la finalizare. Clujul mai are și Parkingul Negoiu, inaugurat tardiv la stadiul de semifinisat, adică neterminat. Și parkingurile inaugurate preelectoral anul trecut (Primăverii 8, Primăverii 20, Mogoșoaia 9) au fost date în folosință neterminate. Până și podul de sare Porțelanului era anunțat, la un moment dat, cu pompă electorală de către primarul promisiunilor frumoase, Emil Boc. Și, până în ziua de astăzi, o rămas doar o promisiune.

„Cluj-Napoca: O nouă creșă cu 90 de locuri se apropie de finalizare

Lucrările la creșa de pe Aleea Meziad nr. 4 se află într-un stadiu avansat de realizare. Sălile de activități, cabinetul medical, dormitoarele și grupurile sanitare pentru copii vor fi amenajate la parter și etajul 1, iar la celelalte două etaje vor fi spațiile administrative. Suprafața de 3867 mp permite extinderea clădirii existente cu un corp nou de clădire pentru 6 grupe de copii, cu o capacitate de 90 locuri.

Termenul de finalizare conform contractului este 27.04.2022, însă având în vedere evoluția lucrărilor, la începutul lunii decembrie va fi emis ordinul de convocare pentru recepție.

De asemenea, începând cu data de 15 octombrie, încă 352 locuri devin disponibile în creșele din municipiu grație unor eforturi comune ale Primăriei și ale Centrului Bugetar de Administrare Creșe.

Capacitatea creșelor este în prezent de 1.397 locuri. Primăria mai are în faza de pregătire avansată alte două creșe, Parcul Feroviarilor și Negoiu, iar pe termen mediu creșe în Dâmbul Rotund și Borhanci”, a scris astăzi primarul Emil Boc, pe pagina sa electorală de Facebook.

Iar clujenii ”smart” i-au răspuns:

„Lângă fiecare parc nou (construit sau reabilitat), mai ales că sunt făcute cu fonduri, și în fiecare cartier ar trebui construite câte o creșă+grădiniță...”

„În cartierul Dâmbul Rotund, pe când o creșă? Sau/și parc?? Că blocuri se construiesc într-o veselie!”

„Sperăm că s-au gândit și la circulația care va fi!!! Pe străduța Meziad. Cu două creșe! Între blocuri. Tot parcul plin de copaci și verdeață a dispărut ca să se ridice încă o clădire, o creșă!!! Nu mai spun de gălăgia care este acum... nu atât copilașii, cât gura marilor îngrijitoare!!”

„Super, pe când tăiați panglica? 2023 sau 2024?”

„O nouă creșă, din lunga serie de două.”

„Primare Boc, ar fi bine să te lauzi cu ceva deja realizat și nu cu promisiuni și vise.”

Adauga comentariu