Primaria vinde 13 masini abandonate la licitatie publica

O licitatie cu strigare se va organiza in 26 februarie in Sala Mare a Primariei pentru valorificarea masinilor abandonate pe domeniul public si intrate in proprietatea statului, conform legii. In inventarul Primariei sunt 13 astfel de vehicule care pot fi vazute pana la data licitatiei in depozitele Regiei Autonome a Domeniului Public.

“Toti cei care contesta si pretind vreun drept asupra bunurilor sunt rugati sa se adreseze telefonic si in scris Directiei Politiei Comunitare inainte de data 26.02.2015”, se arata in anuntul publicat de municipalitate.

Cea mai scumpa masina scoasa la vanzare este un Land Rover verde al carui pret propus este de 50.000 de lei. Pe lista mai sunt un Nissan verde cu 16.000 de lei, cel mai scump automobil de la licitatia precedenta un Volkswagen Alb cu 12.000 de lei sau Ford Mondeo cu 10.000 de lei, dar sunt si mai ieftine. La 1.500 de lei se ofera un Fiat, in timp ce la 2.000 de lei se poate lua un Chrysler.

Ultima licitatie de acest gen s-a facut in septembrie anul trecut. Atunci s-au scos la vanzare 30 de masini, unele cu pretul pe kilogram, iar cele in stare buna, la bucata ca si acum.

In vederea participarii la licitatie, cei interesati trebuie sa prezinte in ziua licitatiei, dovada platii garantiei de participare de 10% din pretul de pornire, iar pentru cele care au pret/Kg garantia este de 50 RON/buc, eliberata de casieria Primariei. In cazul in care bunurile nu se vand cu aceasta ocazie, licitatia se va relua la o data ulterioara

Ridicarea masinilor abandonate de pe domeniul public se face in baza legii 421 din 2002. Pentru vehiculele in privinta carora exista indicii temeinice ca ar fi fara stapan sau ca ar fi abandonate pe domeniul public politistii locali intocmesc procese-verbale de constatare.

In cazul masinilor abandonate ai caror proprietari se cunosc primarul il someaza pe detinatorul legal al acestuia, prin scrisoare recomandata cu aviz de primire, ca in termen de 5 zile de la primire sa ridice vehiculul. Daca proprietarul sau detinatorul legal al vehiculului abandonat nu raspunde somatiei primite, masina este ridicata.

Dupa expirarea unui termen de 10 zile de la data somatiei adresate proprietarului sau detinatorului legal, vehiculul trece de drept in proprietatea unitatii administrativ-teritoriale pe a carei raza teritoriala se afla si va fi valorificat. In cazul in care vehiculul este fara stapan, adica nu il revendica nimeni in decurs de 30 de zile de la ridicare, potrivit legii “acesta trece de drept in proprietatea unitatii administrativ-teritoriale din raza careia a fost ridicat, liber de orice sarcini, prin dispozitie a primarului, si urmeaza sa fie valorificat prin vanzare, in conditiile legii, sau predat unei unitati de colectare si valorificare a deseurilor, in functie de starea vehiculului”.

 

Adauga comentariu