Primăria va face bandă dedicată pentru transportul în comun și în Mănăștur. Când vor începe lucrările

Banda dedicată pentru transportul în comun pe latura E-V (Mărăști – Memorandumului) a fost dată în folosință luni. Urmează ca în perioada următoare să înceapă demersurile pentru crearea unei benzi dedicate pentru transportul în comun și în Mănăștur.

 

Primarul Emil Boc a declarat marți dimineața, la Realitatea FM, că urmează să fie făcute studii suplimentare, măsurători, dezbtere publică și abia apoi să se treacă la lucrările efective. Potrivit conducerii Primăriei, zona Calea Moților este problematică.

“Urmează să analizeze specialiștii. Eu am intenționat să o introducem din primul moment (banda dedicată pentru transportul în comun – n.red.). Comisia de Circulație, pe baza recomandărilor specialiștilor, a propus amânarea pentru realizarea unui studiu suplimentar. Aștept să se facă măsurătorile, propunerile Comisiei de Circulație, dezbaterea publică așa cum am făcut și pentru această bandă dedicată (banda Mărăști – Memorandumului – n.red.) pentru a fi convinși că luăm o decizie corectă. Deci, deocamdată este în analiză suplimentară porțiunea respectivă. După părerea mea, ar trebui dus acest demers până la capăt pentru a avea eficiență deplină. Recunosc că este o zonă extrem de complicată Moților, pentru că cu cât venim mai mult spre centru ne îngustăm benzile de circulație, dar încetul cu încetul sunt convins că specialiștii ne vor găsi soluțiile aferente”, a declarat Emil Boc.

Primarul aduce ca argument în favoarea benzilor dedicate modelul altor orașe în care a fost nevoie de soluționare problemelor de trafic.

“Nu am inventat noi apa caldă cu benzile dedicate. Acest lucru se practică în toate orașele importante acolo unde trebuie să găsești soluții alternative pentru trafic”, a mai spus Boc.

În oraș vor mai fi făcute și alte modificări în ceea ce privește circulația rutieră. În cartierul Gheorgheni vor fi făcute sensuri unice, cel mai probabil în toamnă după ce va avea loc și o dezbatere publică pe această temă.

“Nu am fixat dezbaterea publică. Așteptăm ca lumea să se întoarcă din concediu la începutul lunii septembrie și în septembrie să facem dezbaterea publică. Este bine ca oamenii care sunt afectați să aibă posibilitatea să spună acest lucru”, a mai spus Boc, la același post de radio.

Acum se lucrează și la cinci sensuri giratorii, în mai multe puncte din oraș. Unul dintre acestea va fi în Piața Cipariu. Pentru realizarea sensului giratoriu a fost tăiată o bucată din zona verde de la baza străzii Calea Turzii, intersecție cu Avram Iancu. Vor mai fi făcute sensuri giratorii pe Calea Mănăștur, intersecție cu Câmpului; pe strada Calea Turzii intersecţie cu strada Mihai Românul; în Piața Mărăști și pe strada Observatorului.

Potrivit primarului, sensurile giratorii vor fi gata în 15 septembrie.

Comentarii

Rol

22.08.2017 12:22

Ar fi utile niste simulari pe calculator privind circulatia in aceste sensuri giratorii si prezentarea lor prin filmulete aici! Sensul giratorui din Calea Manastur-Campului se blocheaza datorita stopului, care e prea aproape. Trebuie renuntat la el si facuta pasarela pentru pietoni sau mutat mai la est, unde este unul, dar fara pietoni.

Nicu

22.08.2017 18:36

Niste mici ajustari, poate va fi ceva mai bine, putin nu mult, dar ma indoiesc si de asta. Cand va incepe scoala si vor veni studentii se va vedea ca e fix pix, nu astea sunt solutiile, avem nevoie de pasaje, subterane, aeriene, centuri cu bretele, asta e solutia. Am sosit recent de la Bucuresti, acolo s-a facut mult in ultimii ani. Am circulat pe pasajul Basarab, arata splendid si e si foarte util, Bucurestiul are vreo 8 pasaje subterane, vreo 6 surpaterane, are 8 pietonale si tot nu ajunge, dar totusi s-a facut ceva, la Cluj nimica dar absolut nimica, ma tot intreb oare unde se scurg atatia bani pe tot felul de pietonale, festivitati, sponsorizari, borduriade si montari-demontari dale incat unii sunt in orgasm continuu cu poza Bocului in fata? Mergeti 150km spre unguri, la Oradea si vedeti pasaje, vedti cum un oras cat 1/3 din Cluj si din buget s-a modernizat, s-a ridicat din orasul prafuit care era.  

Cineva

23.08.2017 04:44

Degeaba tot traseaza marcaje, trebuie pus mana si muncit. Tunel si centura ocolitoare.

Adauga comentariu