Primăria Turda a evacuat Serviciul de Transport Public. Rezilierea contractului a fost adoptată în ședință fulger

Primăria Turda a cerut rezilierea în regim de urgență a contractului de locațiune dintre Societatea de Transport Public Alba Iulia și Municipiul Turda, privind baza de transport situată pe strada Mihai Viteazu.

Rezilirea contractului s-a făcut într-o ședință de îndată, convocată ieri, iar Societatea de Transport Public a fost obligată să predea locația până vineri, 13 decembrie.

Decizia administrației publice de la Turda e justificată de faptul că noul operator de transport SC Transport Urban Public ar urma să înceapă activitatea de duminică, 15 decembrie. Pe de altă parte autoritățile invocă faptul că vechiul contract de prelungire a serviciului de transport, încheiat cu STP a expirat. Rezilierea unilaterală a contractului e decisă și ”pentru interesul public local”, se menționează în anexele la hotărârea de Consiliu Local.

Potrivit unor surse din Consiliul Local citate de infoaries.ro, rezilirea unilaterală a contractului decisă de dimineața până la amiază este exprimarea unei poziții de forță a primarului Cristian Matei după o serie de discuții aprinse dintre reprezentanții STP și administrația locală pe tema transferului serviciului public și a clădirilor din baza de transport.

În raportul de specialitate al hotărârii de Consiliu Local, scrie că „în data de 25 octombrie 2018, Agenția de Dezvoltare Nord Vest ne sesizează, că Municipiul Turda, alături de alți benficiari, nu are anunțurile din JUE corect încadrate, conform Regulamentului (CE) 1370/2007. Anunțul municipiului Turda a fost încadrat sub Directiva 2014/24/EU. În aceste condiții Municipiul Turda a trebuit să republice anunțul de intenție în JOUE”.

Adauga comentariu