Primăria Turda continuă implementarea Planului de Mobilitate Urbană. Au fost semnate contractele de lucrări pentru coridorul de vest și coridorul de est

Primăria Turda continuă implementarea Planului de Mobilitate Urbană. Vineri, 6 septembrie au fost semnate contractele de lucrări privind modernizarea coridoarelor de mobilitate urbană est și vest, urmând să fie demarate lucrările în perioada următoare.

Coridorul Vest: Str. Alexandru Ioan Cuza, str. Clujului, str. Simion Bărnuțiu, str. G-ral. Dragalina și str. Dr. Ioan Rațiu

Valoare contract: 18.206.259,79 lei la care se adaugă TVA în valoare de 3.459.189,36 lei

Coridorul Est: Str. Piața Romană, Str. Ștefan Cel Mare, Str. Calea Victoriei

Valoare contract: 23.660.746,66 lei la care se adaugă TVA în valoare de 4.495.541,87 lei

Prima stradă care va intra în modernizare în această toamnă este Strada Alexandru Ioan Cuza, urmând treptat toate celelalte, inclusiv coridorul central care cuprinde Str. Libertății, Piața 1 Decembrie 1918, Str. Andrei Șaguna, Str. Gheorghe Lazăr, Str. Axente Sever, Str. Avram Iancu și Str. Andrei Mureșanu. Din același proiect face parte și Str. 22 Decembrie, pe care au început deja lucrările (coridorul industrial).

Toate străzile vor fi complet modernizate cu piste de biciclete, benzi dedicate și alveole pentru autobuze, stații moderne, spații verzi, sistem de E-Ticketing și Bike Sharing. În cadrul aceluiași proiect au fost achiziționate și cele 20 de autobuze electrice, dintre care 10 se află deja la Turda. Acestea vor intra în circulație începând cu luna decembrie 2019 și vor fi operate de noua companie de transport public a Consiliului Local.

Termenul de finalizare pentru întregul proiect este începutul anului 2022, iar finanțarea este asigurată de Uniunea Europeană.

Adauga comentariu