Primăria transformă o locuință în grădiniță în cartierul Între Lacuri

Primăria vrea să transforme o locuință în grădiniță. Administrația locală a aprobat autorizația de construire prin care permite schimbarea destinației din locuință în grădiniță pe strada Mureșului din cartierul Între Lacuri, lucrare a cărei costuri sunt de peste 87.000 de lei.  

Ca urmare a cererii adresate de beneficiar, Primăria a autorizat executarea lucrărilor de construire pentru: amenajări interioare în vederea schimbării de destinație din locuință în grădiniță și amenajări exterioare. 

Beneficiarul este reprezentat de fundația FEBE, care din 2019 administrează şi un cămin pentru persoane vârstnice ce funcționează pe lângă Parohia Reformată „Între Lacuri” din Cluj-Napoca, care urmează să deschidă o grădiniţă pe strada Mureșului.  

Primăria Cluj-Napoca a emis autorizaţia de construire pentru „amenajări interioare privind schimbarea de destinaţie din locuinţă în grădiniţă şi amenajări exterioare" în 9 octombrie 2020. 

Grădiniţa va funcţiona pe strada Mureşului, nr.5, în cartierul clujean „Între Lacuri”. 

Potrivit autorizației emise, în proiect sunt prevăzute și 4 locuri de parcare pentru grădiniţă pe parcela de teren situată pe strada Mureşului, nr.25, aflată în proprietatea fundaţiei.

Investiţia de bază este de 85.500 lei (plus organizarea de șantier în vlaore de 1900 de lei), termen de execuţie 24 de luni de la data începerii lucrărilor. 

Municipiul Cluj-Napoca se confruntă cu o lipsă a locurilor în creșele și grădinițele de stat, astfel încât cca 1000 de copii rămân anual fără locuri doar în creșele de stat din Cluj. Administrația liberală a reușit cu greu să dea în folosință un număr de doar 90 de locuri/an în creșele și grădinițele de stat.  

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: emilboc/facebook.com


Adauga comentariu