Primaria taraganeaza licitatia “dedicata” sefului PDL Satu Mare

La trei luni de la deschiderea ofertelor pentru lucrarile de executie la proiectul “Centrul multifunctional de servicii sociale integrate pentru persoane varstnice  nr. 1” licitatia nu a fost inca adjudecata. Primaria Cluj-Napoca a cerut o prelungire pentru evaluarea ofertelor, desi este mai mult decat limpede care va fi firma care va castiga contractul de milioane.

In 9 decembrie 2013 Primaria Cluj-Napoca a depus o nota justificativa pentru prelungirea  perioadei de evaluare a ofertelor, motivand ca  “au avut loc mai multe proceduri de achizitie publica pentru care a fost necesara  evaluarea documentelor in vederea solicitarii de clarificari ofertantilor”. “Perioada de evaluare a ofertelor se va prelungi pe toata perioada de valabilitate a ofertelor”, se arata in nota justificativa. Ofertele sunt valabile 90 de zile, perioada care a expirat in urma cu cateva zile. Cu toate acestea ofertele se afla inca in evaluare.

“Potrivit legii perioada maxima de evaluare este de sase luni, asa ca sunt in termen. Sunt multe cazuri in care expira valabilitatea ofertelor, de obicei se transmite ofertantilor prelungirea si nu sunt probleme”, au precizat reprezentantii Primariei.

Societatea satmareana Prodeximp, detinuta de Petre Muresan – seful PDL Satu Mare are toate sansele sa fie castigatoarea licitatiei pentru lucrarile de executie la proiectul “Centrul multifunctional de servicii sociale integrate pentru persoane varstnice  nr 1”. Criteriul de atribuire a contractului pentru lucrari de reabilitare, extindere si modernizare este pretul cel mai scazut, astfel ca oferta de 2,2 milioane de lei, din cele peste 4 milioane estimate de Primarie, venita din partea firmei Prodeximp ar putea fi cea castigatoare.

Interesant este ca societatea e detinuta de seful PDL Satu Mare, Petre Muresan, despre care presa a remarcat ca este un baron local, maestru in afacerile cu statul. Firma de constructii Prodeximp SRL, al carui asociat unic este Muresan, a avut in 2012 o cifra de afaceri de peste 16 milioane de lei si un profit de aproape jumatate de milion de lei.

Prodeximp nu este singura firma a liderului PDL, potrivit declaratiei de avere, depusa in 2012,  cand era candidat la un fotoliu de senator, Muresan mai este actionar la alte doua firme: are 68% din societatea MPV&CO SA si 20% din societatea Nova Invest.   Din documentul completat in 2012 reiese ca la Prodeximp lucreaza toata familia; Petre Muresan avand un “salar” (sic!) anual de 11.600 de lei cu 200 de lei mai mare fiind venitul sotiei. Tot de la Prodeximp si-au luat “salarul” si copiii, Felician  - 11.600 de lei si Casian – 5.128 de lei. Muresan a mai primit indemnizatii de conducere de aproape 18.000 de lei de la MPV&CO, unde este administrator si 1.800 de lei de la Nova Invest, unde este presedintele Consiliului de Administratie.

Tot Prodeximp ramane afacerea cea mai profitabila, avand in vedere ca baronul PDL a incasat peste 8.500 de lei din chirii de aici, si 336.000 de lei dividende. In afara de Prodeximp au mai participat alte sase societati la licitatie – SC Senera SRL cu 2,7 milioane, SC Canion SRL cu Dedal Construct cu 2,5 milioane, SC Conimet SRL cu 3,2 milioane, SC Garant G Construct cu 2,6 milioane, SC Ceconi SRL cu 2,7 milioane si TCI SA cy 3,3 milioane de lei.

Foto: realitatea.net

Comentarii

Cosmin

24.02.2014 18:29

Bun bun...si daca e oferta cu pretul cel mai scazut care e problema? Banuiesc ca estimarea initiala a fost data de catre proiectantul lucrarii, nicidecum de vreun angajat al primariei...Prin urmare, la un criteriu de atribuire "pretul cel mai scazut", dumneavoastra ati atribui lucrarea celui care ofera cu 20% in plus, dar sa fie altcineva decat acest Muresan?

Adauga comentariu