Primaria si-a tocmit “postasi” cu un milion de euro

Municipalitatea clujeana a adjudecat contractul de peste 4 milioane de lei pentru serviciile de corespondenta ale institutiei pentru urmatorii patru ani. Castigatoare este firma clujeana Tipo Direct, care a venit cu o oferta financiara mai mica fata de ofertantul Rapid Pay. Patronii Tipo Direct au mai incheiat un contract cu Primaria, dar printr-o alta firma.

La inceputul anului, Primaria a incheiat un contract similar, pentru emiterea si expedierea somatiilor si a instiintarilor cu confirmare de primire. Firma castigatoare a fost Zipper Data SRL, care va livra somatiile pentru clujeni pentru aproape 700.000 de lei pe o perioada de doi ani. Interesant este ca cei care detin firma Zipper Data sunt aceiasi cu patronii Tipo Direct, firma care tocmai a castigat contractul de un milion de euro. Cele doua societati se afla in proprietatea lui Ioan Vijianu, Kerezsi Miklos, Cserhati Csaba, Pfalzgraf Balazs si Bojtor Tamas.

Tipo Direct va incheia cate un contract subsecvent pe luna in functie de volumul corespondentei, iar valoarea totala a contractului este de 4.090.200 de lei. In anul 2012 societatea a inregistrat un profit de peste 500.000 de lei si avea o cifra de afaceri de 20 de milioane de lei.

Rapid Pay SRL a contestat licitatia, dar Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor le-a dat castig de cauza celor de la Tipo Direct. Rapid Pay are si ea un contract prin incredintare directa contractul pentru distribuirea Scrisorii Primarului in valoare de 77.000 de lei. Se vor trimite 140.000 de scrisori care vor contine realizarile anului si instiintarea de plata pentru impozitele aferente anului 2013.

Rapid Pay le apartine Ioanei Calin si Mariei Mindrut si are o cifra de afaceri de 53.000 de lei. Ioana Calin este sotia lui Ovidiu Calin, fost candidat la Senat din partea PDL Cluj, fost membru PRM si PC, fost director la Posta Romana in guvernarea PDL. Maria Veturia Mandrut este cumnata lui Ovidiu Calin si sora Ioanei Calin. Maria Veturia Mandrut este nora fostului director de la AVAS, Alexandru Mandrut, condamnat pentru luare de mita intr-un scandal de coruptie.

Foto: www.criticalend.com

 

Adauga comentariu