Primăria se apucă de demolări pentru a crește spațiul verde. Un nou parc electoral, în cartierul Mănăștur, cu peste 2 milioane de lei

Primăria pregăteșe demolări în Mănăștur pentru a crește spațiul verde de cartier. În acest scop, administrația locală intenționează să investească peste 2 milioane de lei din bugetul local. Terenul noului parc se află în proprietatea municipiului Cluj-Napoca și va face parte din zona de spații verzi.

Zona este un spațiu public cu vegetație îmbătrânită, care trebuie întinerită. În acest sens se dorește modernizarea zonei și amenajarea unui Parc de cartier, se arată în proiectul de hotărâre ce urmează să fie votat de consilierii locali în cadrul următoarei ședințe de Consiliu local din 10 septembrie 2020. 

În prezent, terenul nu este liber de construcții, urmând ca după finalizarea lucrărilor de demolare a centralei termice, acesta să fie readus la forma inițială, plană. 

Amplasament

Terenul care face obiectul investiției aparține patrimoniului public al municipiului Cluj-Napoca, intravilan, având următoarele vecinătăți: 

Nord – str Grigore Alexandrescu
Sud – Aleea Rucăr
Vest – str Agronomilor
Est – Str Primăverii

În prezent este propusă aprobarea SF și a indicatorilor tehnico economici pentru realizarea obiectivului de investiții Demolare Centrală Termică CT 19 și amenajare Parc de cartier

În urma lucrărilor de demolare a centralei termice, terenul destinat investiției se va preda la forma inițială plană și stabilă. 

Întrucât zona specificată prezintă un deficit de spațiu verde, este necesară realizarea unei investiții în acest sens. Prin această investiție se dorește ca zonei să îi fie redat aspectul modern prin care să se creeze un cadru prielnic pentru recreere și posibilitatea organizării în cadrul acestuia de manifestări socio-culturale de mică anvergură. 

Pentru amenajarea parcului, proiectul include:

Crearea de alei și amenajarea unei zoen verzi tânără – cu arbuști decorativi și gazon rulat. 
Montarea unor echipamente de joacă pentru copii
Montarea de aparate de fitness – inclusiv pentru persoanele cu dizabilități
Amplasarea unui foisor
Montarea unor mese de pin-pong/min. 2 bucăți
Montarea de covoare din dale de cauciuc și borduri 
Montarea de dale de cauciuc tip Șotron și bordurile aferente 
Montarea de bănci și băncute
Montarea de cosuri/pubele de gunoi inteligente
Amplasare iluminat public inteligent
Montarea unei cismele

Montarea unui panou cu regulamentul si orarul de functionare

Obiectivul de investiții este amplasat în cartierul Mănăștur, pe o suprafață de teren de 950 mp. 

Întrucât lucrările de demolare implică și lucrări de desființare a branșamentelor de apă-gaz-electrica și alte instalații sub și supraterane, care pot provoca degajări de noxe, vor fi necesare anumite lucrări de decontaminare ale solului, după finalizarea lucrărilor de demolare propiu-zise. 

Durata de realizare a investiției este de 24 de luni, adică de doi ani de zile.

Întrucât cetățenii au reacționat în diverse forme, semnalând lipsa de preocupare a administrației locale pentru zona cartierelor din municipiul Cluj-Napoca, cartiere care se confruntă cu diverse probleme, și centrarea exclusivă pe demersurile de amenajare a zonei centrale a orașului, aspect reflectat în nenumărate rânduri pe pagina de socializare a primarului Emil Boc, acum administrația locală încearcă să propună proiecte pentru cartiere în plină campanie electorală. 

Valoarea totală a investiției: 

Fără TVA – 1.741.671,99 lei

Cu TVA – 2.070.291,90 lei. Finanțarea va fi făcută din bugetul local. 

 

 

Adauga comentariu