Primăria schimbă regulile abonamentelor la transport pentru elevi

Elevii din Cluj-Napoca vor beneficia în continuare de abonamente gratuite la transportul în comun, dar se schimbă regulile de acordare. Noul regulament se află în dezbatere publică. Din 2020, elevii vor primi carduri de ticketing.

„În ultimii ani, elevii care au frecventat cursurile de zi ale școlilor din sistemul de stat și particular de pe raza municipiului Cluj-Napoca au beneficiat de legitimații de călătorie gratuite pe două linii, respectiv de abonamente cu reducere de 50% pentru o linie sau două (la alegere), facilități care s-au acordat, după caz, elevilor, cu excepția celor care au avut nota scăzută la purtare și a celor care au rămas repetenți în anul școlar anterior.

Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca doresc, în continuare, să vină în sprijinul elevilor și al școlilor prin aprobarea Regulamentului de acordare a facilităților la transportul public în comun, pentru elevii din clasele pregătitoare – clasele XIII, curs de zi, din învățământul de stat și particular acreditat/autorizat de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Începând cu anul 2020, se dorește schimbarea modalității de acordare a abonamentelor elevilor: se propune trecerea de la cele două linii la 120 de călătorii/lună”, se arată în noul regulament.

Proiectul prevede ca abonamentele de călătorie care se eliberează pe perioada unui an şcolar să fie încărcate pe carduri de ticketing. Noul regulament va avea ca efect reducerea birocrației în școli, simplificând procesul de acordare a gratuității la transport în comun pentru elevi.
De asemenea, urmărim să încurajăm tinerii să utilizeze transportul în comun în tot orașul, astfel încât să realizeze beneficiile și importanța mijloacelor de transport urban alternative mașinii.

Adauga comentariu