Primaria: Ruinele din Piata Muzeului pot fi vizitate zilnic

Vestigiile romane de la subsolul Domus Business Center din Piata Muzeului pot fi vizitate zilnic, au aratat oficialii Primariei Cluj-Napoca intr-un raspuns remis redactiei.

Autorizatia de constructie pentru cladirea de pe strada Victor Deleu 1 a fost eliberata in mai 2012, cu conditia ca ruinele sa fie protejate si sa se asigure accesibilitatea lor de catre public.

“Imobilul a fost receptionat potrivit procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor si inscrisa in cartea funciară in cursul anului 2014. In conformitate cu Legea nr. 50/1991-republicata, privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, la art.37, alin. 2 se prevede ca ,,lucrarile de constructii autorizate se considera finalizate daca s-au realizat toate elementele prevazute in autorizatie si daca s-a efectuat receptia la finalizarea lucrarilor.”
Odata cu emiterea procesului verbal de receptie la terminarea lucrarilor, se considera ca lucrarile sunt finalizate si respecta prevederile autorizatiei de construire. Din discutiile purtate cu reprezentantii SC Domus Business Center SRL, proprietarul si administratorul imobilului, reiese faptul ca accesul la vestigiile arheologice conservate si amenajate conform prevederilor autorizatiei de construire sus amintite se poate face zilnic intre orele 9 -17, iar persoanele interesate pot obtine informatii suplimentare la receptia firmei aflata la parter”, se arata in raspunsul Primariei.

Vestigiile dateaza inca dinainte de cucerirea Daciei de catre romani. Situl include si necropole romane din secolele II - IV, dar si vestigii feudale si medievale. Cercetarile in zona au debutat la inceputul secolului XIX, cand acolo au fost descoperite peste 200 de inscriptii, altare votive, monumente funerare, statui si fragmente de arhitectura.

 

Comentarii

bogdan

10.06.2015 14:57

putin agramata situatie cu autorizatia....de constructie sau construire? (oare se posteaza commentul? ca am fost cenzurat de mai multe ori)

Adauga comentariu