Primăria prelungește contractele de închiriere a spațiilor comerciale din centru, FĂRĂ LICITAȚIE. Ce chirie vor plăti KFC, Panemar și alte firme pentru următorii cinci ani?

Contractele de închiriere pentru șapte spații comerciale din centru, aflate în clădiri ale Primăriei, vor fi prelungite, fără licitație, pentru următorii cinci ani. Toate aceste contracte expiră la sfârșitul lunii iunie. Decizia de prelungire vine ca urmare a solicitărilor chiriașiloir și va fi votată în ședința extraordinară de Consiliu Local de mâine.

„Solicitarea a fost analizată în cadrul Comisiei mixte pentru spații cu altă destinație în ședința din data de 11 iunie, care reținând faptul că locatara este eligibilă pentru prelungire din punct de vedere al respectării clauzelor de natură financiară, a decis prelungirea termenului contractual până la data de 30 iunie 2025”, scrie în unul dintre proiectele de hotărâre.

Cele șapte firme care își vor desfășura activitatea în continuare în spațiile Primăriei sunt următoarele:

SC US Food Network SA – strada Iuliu Maniu nr. 1

Chiria percepută de Primărie pentru acest spațiu este de 88 lei/mp/lună. Chiria lunară pe care o achită US Food Network SA este de 26382 lei pentru suprafața de la parter și 20691 lei pentru suprafața de la subsol, de unde rezultă un total de 47.073 lei, valabil la nivelul lunii august 2011, care se va indexa lunar cu indicele prețului de consum. Garanția pe care o percepe acum Primăria este în valoare de 282.443 lei.

SC Panemar Morărit și Panificație SRL – b-dul Eroilor nr. 48, apart. 2B. Pentru acest spațiu, este achitată lunar o chirie de 185 lei/mp/lună. La semnarea contractului, se va achita o garanție echivalentă cu chiria pe șase luni, în valoare de 60.306 lei.

SC Tod Prodcom Impex – strada Traian nr. 96, apart. 5

Chiria stabilită în urma procedurii de închiriere a spațiilor, în cuantum de 33 lei/lună/mp pentru suprafața imobilului construcție și 5,15 lei/mp/lună pentru terenul curte aferent care este utilizat pentru depozitare, se virează până la data de 30 a fiecărei luni pentru luna precedentă și se indexează lunar cu indicele prețurilor de consum comunicat de Institutul Național de Statistică. La semnarea contractului, locatarul va constitui în favoarea locatorului o garanție echivalentă cu 6 luni de chirie, respectiv 3154,50 lei, calculată conform tarifului stabilit prin hotărârea de adjudecare a licitației de 33 lei/mp/lună pentru suprafața imobilului construcție și 5.15 lei/mp/lună pentru terenul curte aferent care este utilizat pentru depozitare.

SC Group M Impex SRL – strada Emil Isac nr. 1, apart. 10

Chiria lunară stabilită conform contractului din anul 2012 este în valoare de 32 lei/mp/lună pentru suprafața imobilului construcție și 0,31 lei/mp/lună pentru curte. Primăria solicită o garanție echivalentă cu șase luni de chirie, în valoare de 13.503 lei.

SC Sonmare SRL – b-dul Eroilor nr. 7, parte din apart. 9

Suprafețele locative folosite sunt o sală de vânzare, 2 încăperi cu destinație de magazine, o sală pentru spălat vesela, un grup sanitar și o pivniță, în suprafață utilă de 145,3 mp. Chiria achitată lunar este de 63 lei/mp/lună pentru suprafeța imobilului construcție și 5,15 lei/mp/lună pentru terenul curte aferent, care este utilizat pentru depozitare. Pentru acest chiriaș, Primăria percepe o garanție pe șase luni, în valoare de 55.919 lei.

SC Superfavorit Comimpex SRL – strada Samuel Brassai nr. 3, apart. 5

Pentru două încăperi în suprafață totală de 19,42 mp și 6,90 mp de curte, chiriașul achită lunar 31,50 lei/mp/lună, respectiv 5,10 lei/mp/lună. Garanția percepută de Primărie în acest caz este de 3881,52 lei.

SC Art Impex SRL – strada Iuliu Maniu nr. 3

Pentru suprafața de 116,58 mp, firma achită către Primărie 3500 lei lunar, valoare care se indexează cu indicele de inflație.

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu