Primăria a pierdut un proces important cu DIFERIT SRL. Curtea de Apel, soluţie definitivă: “Încredinţarea gestiunii directe a administrării drumurilor către RADP ilegală”

În timp ce Emil Boc împacheta frumos subiectul plăcuţelor bilingve în cadrul unei conferinţe de presă, Curtea de Apel Cluj a decis vineri că încredinţarea directă gestiunii administrării drumurilor către Regia de Administrare a Domenului Public Cluj-Napoca a fost nelegală. Firma de casă Diferit SRL a reuşit, după doi ani de luptă în instanţă,  să câştige procesul în care a contestat manevra primăriei de a acorda RADP-ului asfaltările din oraş. Municipalitatea este bună de plată. 

Una dintre societăţile considerate ca fiind printre firmele de casă ale primăriei Cluj-Napoca, pe motiv că a câştiga numeroase contracte cu municipalitatea, a contestat în instanţă HCL  470/03.12.2014 prin care a fost aprobată gestiunea directă a serviciului public de administrare a drumurilor şi străzilor. Aşa cum era de aşteptat, la Tribunalul Cluj primăria a pierdut iar Consiliul Local era  obligat să revoce hotărârea prin care  a fost încredinţată direct  gestiunea activităţii de reparaţie şi întreţinere a străzilor. 

“Admite acţiunea formulata de reclamant in contradictoriu cu pârâţii şi în consecinţă : Dispune anularea HCL 470/03.12.2014 privind aprobarea gestiunii directe a servicului public de administrare a drumurilor si străzilor respectiv a activitatii de reparaţii si intreţinere a străzilor , aleilor ,trotuarelor , sistemului rutier de pe poduri si strazilor nemodernizate de pe raza Mun Cj.N, Obligă pârâtii C.L.M.Cluj şi Mun.Cluj Napoca la 12.400 lei cheltuieli de judecata in favoarea reclamantei . Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Tribunalul Cluj. Pronunţată în şedinţa publică din 21.10.2016”, soluţia Tribunalului Cluj. 


Recursul a însemnat o nouă înfrângere în instanţă pentru Emil Boc. La Curtea de Apel, în afară de reducerea cuantumului cheltuielilor de judecată pe care le are de plătit primăria către Diferit SRL, restul sentinţei de la Tribunal a fost menţinută. 

Respinge cererea de sesizare a CCR privind art. 31 din Legea 101/2016. Respinge recursurile declarate de pârâţii Consiliul Local  al mun. Cluj-Napoca, Mun.Cluj-Napoca prin Primar, RADP Cluj-Napoca împotriva sentinţei civile nr.3048 din 21.10.2016 pronunţată în dosarul nr. al Tribunalului Cluj, pe care o menţine în întregime. Obligă recurenţii sus indicaţi să plătească intimatei reclamante SC Diferit SRL, în solidar, suma de 6.000 lei, cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din 07.04.2017”, soluţia pe scurt. 

Lucrările de întreţinere a drumurilor din Cluj la RADP au fost încredinţate pe baza Legii administraţaiei publice locale, care permite atribuirea prin gestiune directă. În 2015, firma Diferit a atacat atribuirea directă în instanţă, obţinând câştig de cauză. Se  pregăteşte o nouă licitaţie pentru aceste servicii. 

Emil Boc, întrebat vineri de către ziarişti de ce nu face mai des conferinţe de presă, acesta a răspuns că nu are subiecte improtante de comunicat jurnaliştilor. Prin urmare, Maestre/Excelenţă credeţi că pierderea procesului cu Diferit nu era un subiect de discuţie? Nu este suficient de important? Ce vă face să credeţi că, având la dosar această sentinţă favorabilă, Diferit SRL nu va  acţiona municipalitatea în instanţă pentru a cere despăgubiri pentru perioada în care RADP s-a ocupat de asfaltările din oraş. Din banii cui vor fi plătite aceste despăgubiri? 

Adauga comentariu