Primăria Oradea vinde măşti cu 2 lei bucata, prin chioşcurile companiei locale de transport

Primăria Oradea vinde, începând de vineri dimineaţă, măşti chirurgicale pentru protecţia orădenilor, prin cele 12 chioşcuri OTL (Oradea Transport Local), la preţul de 2 lei bucata. La fel, se vor vinde măşti ieftine la intrarea în pieţele orădene, precum şi în clădirea Primăriei.

"Având în vedere că, din păcate, farmaciştii orădeni nu au intrat în acea înţelegere de a vinde măşti furnizate de Primărie la un preţ plafonat la 3 lei, nu ne mai rugăm de ei. Vom vinde măşti prin intermediul chioşcurilor OTL la un preţ de doi lei. Este un efort pe care oraşul îl face pentru a oferi un preţ accesibil, astfel încât orădenii să îşi poată vedea de viaţă", a declarat pentru BIHOREANUL, primarul Ilie Bolojan.

Masca de protecţie va deveni obligatorie atât la urcarea în mijloacele de transport în comun, cât şi la intrarea în pieţele orădene ori în clădirea Primăriei. "Nimeni nu va putea intra în Primărie ori în pieţe fără să poarte mască ori să îi fie măsurată temperatura pentru a nu prezenta simptome de infectare cu COVID-19", a spus Bolojan.

Ambalate în pungi

Vineri dimineaţă, OTL şi-a redeschis 12 din cele 16 chioşcuri de vânzare a biletelor a căror activitate a fost suspendată pe durata stării de urgenţă. Operatorul de transport în comun a preluat 15.000 de măşti chirurgicale pe care le va distribui vânzătorilor.

"Am distribuit tuturor chioşcurilor măşti ambalate câte una sau câte cinci, astfel încât să nu se contamineze", a declarat BIHOREANULUI directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

Potrivit directorului OTL, acesta a comandat deocamdată 15.000 de măşti chirurgicale, dar va suplimenta numărul în cazul în care va avea cerere. "Vom face o analiză după o săptămână pentru a vedea care este necesarul de măşti pentru Oradea şi în funcţie de cerere vom comanda mult mai multe", a spus Revnic.

Potrivit prevederilor legale, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în mijloacele de transport în comun, magazine, pieţe şi instituţii publice. Aceasta trebuie să acopere gura şi nasul.

Adauga comentariu