Primăria nu face bani din ridicarea mașinilor. Tarcea: „Banii care vin din ridicatul mașinilor abia acoperă costurile de transport și depozitare a mașinii”

Clujenii trăiesc cu impresia că activitatea principală a Poliției Locale este  adunarea de bani la bugetul local din amenzile aplicate mașinilor parcate neregulamentar și mai ales din ridicarea acestora. 

Iată însă că viceprimarul Dan Tarcea dezminte această ipoteză, el declarând că sumele adunate din amenzi reprezintă o sumă infimă comparativ cu valoarea bugetului. Mai mult decât atât, Tarcea susține că banii din ridicarea mașinilor abia acoperă costurile de depozitare și transport. 

„Polițiștii locali ridică mașinile care sunt parcate pe trecerile pentru pietoni și în stațiile mijloacelor de transport în comun. Dacă ne dorim un oraș care și în afară, atunci să și respectăm regulile din afară. Banii care vin din ridicatul mașinilor abia acoperă costurile de transport și depozitarea mașinii, deci nu reprezintă un venit la bugetul local. Obiectivul nostru nu este să facem un venit la bugetul local din amenzi. Ne dorim să avem bani prin crearea de locuri de muncă și afaceri. Banii care vin din amenzi sunt de 0,0 cu mulți de zero după virgulă. Am încercat să intervenim cu poliția locală în acele zone stingente unde nu am avut alte soluții. Intervenim dacă sunt parcate mașini în stațiile de autobuz, pe trecerile pentru pietoni, unde se blochează intersecțiile. Acolo intervenim fără mamă, fără tată pentru că e normal să fie așa”, a declarat viceprimarul Tarcea.

Activitatea polițiștilor locali în anul 2020 a fost una deosebit de productivă financiar. „Prin activitățile zilnice și cu ocazia acțiunilor desfășurate au fost constatate și aplicate un număr de 50 453 sancțiuni contravenționale în valoare de 12 074 126 lei. Suma încasată a fost de 3 059 066 lei.

În ceea ce privește amenzile pentru parcările ilegale, în 2020 polițiștii locali au întocmit 25.526 de procese verbale, valoarea amenzilor fiind de 5,5 milioane de lei dintre care au încasat 2 milioane de lei. 

Poliția Locală Cluj-Napoca a ridicat peste 3700 de mașini în 2020.

Adauga comentariu