Primaria n-are case pentru saraci, dar are pentru patroni

In timp ce unii amarati asteapta de 17 ani o locuinta sociala din partea Primariei Cluj-Napoca, alesii celui mai important oras din Transilvania acorda, preferential, aceste spatii unor oameni instariti.

In 2009, pe vremea cand primar al municipiului era Radu Moisin, Consiliul Local al Clujului a decis sa-i acorde unui “caz social” o locuinta in buricul targului. Bob Simion a primit, in 15 aprilie 2009, o locuinta sociala cu doua camere, hol, bucatarie si baie, situata pe strada Motilor, la numarul 14. Pentru aceasta acordare au girat atunci consilierii locali Liviu Popa, Mihai Sandu, Claudia Anastase, Marcelus Lucian Suciu si Manuel Chira.

Saracul copil bogat

In mod normal, cei cinci consilieri insirati mai sus ar fi trebuit sa controleze veridicitatea informatiilor inscrise in dosarul pe care Bob Simion l-a depus la Primaria Cluj-Napoca. In mod normal, ei ar fi trebuit sa se asigure ca acest cetatean al Clujului are, intr-adevar, nevoie de o locuinta sociala din partea municipalitatii. Daca ar fi facut asta, ar fi aflat ca Bob Simion nu doar ca nu e sarac, dar isi permite sa fie administrator si asociat unic la o societate comerciala ce a avut, in 2009, anul in care a primit locuinta sociala, o cifra de afaceri de 204.000 de lei. Daca si-ar fi dat un pic silinta, alesii Clujului ar fi aflat ca Bob Simion nu face afaceri cu plebea, ci vinde si monteaza “cele mai moderne piscine, saune, cazi cu hidromasaj sau SPA si solarii” prin SC Bobtur Turism Prodcom SRL.

La o simpla cautare pe Google, consilierii locali ar fi aflat ca Bob Simion a facut, cu un an inainte de a-si depune dosarul pentru locuinta sociala, o alta cerere catre Primaria Cluj-Napoca.

Subsemnatul Bob Simion,administratorul firme SC BOBTUR TURISM PRODCOM SRL, din Strada Lapusului, nr.24 Ap.1, va aduc la cunostinta ca firma a fost evacuata cu sentinta irevocabila si pentru a putea desfasura activitatea in continuare solicita un teren in parcul industrial de circa 20.000 mp”, asta a scris clujeanul pe pagina domnuleprimar.ro, in 29 februarie 2008. Cu alte cuvinte, si-ar fi permis sa plateasca chirie pentru un teren de 20.000 de metri patrati.

A semnat "ca primarul"

Primarul de pe atunci al Clujului, Radu Moisin, sustine ca nu il cunoaste pe Bob Simion si ca nu e responsabi pentru atribuirea gresita a locuintei sociale.

Nu stiu cine e domnul Bob Simion. Presedintele de sedinta nu acorda locuinte sociale. Ele sunt acordate de Consiiul Local, la propunerea Comisiei de repartizare locuinte sociale. Ei sunt cei care verifica eligibilitatea solicitantilor si acorda punctajul in functie de criteriile stabilite prin regulament”, a declarat Radu Moisin pentru Ziar de Cluj.

Acesta sustine ca e a semnat acea hotarare de Consiliu Local pentru ca nu se putea impotrivi plenului.

Pe partea de venit, in mod evident, daca are venit mare, nu poate primi punctaj. Dar acolo se puncteaza si numarul de copii, si suprafata locuintei, si problemele de sanatate. Asta cu venitul e doar unul dintre criterii. Trebuie intrebati reprezentantii care au fost in comisie la acea vrreme. Presedintele de sedinta semneaza procedural Hotararile de Consiliu Local. Nu el le propune, dar este obligat sa le semneze, cat timp plenul le adopta”, a mai declarat Moisin.

Afacerea s-a dus pe apa Sambetei

Contactat, Bob Simion sustine ca afacerea sa a dat faliment, desi pe site-ul Finantelor inca apare activa, si ca locuinta sociala a primit-o si pentru fiicele sale.

Am falimentat firma, nu mai am nimic. Casa de pe Motilor mi-au dat-o si pentru fete, ca am ramas fara casa. Am avut casa pe Plopilor, mi-au dat casa pe Calea Turzii, mi-au luat-o si mi-au dat pe Motilor, ca aia a fost pentru mafioti. Am avut afacere, dar s-a dus pe apa Sambetei. Firma aia era facuta in casa de stat, unde am stat in chirie. Am avut un venit, dar am platit taxe la stat”, a declarat Bob Simion pentru Ziar de Cluj.

Comentarii

Vasile Bleot

27.05.2015 21:54

Stimata ziarista  Adina Fartusnic,De ce ar trebui primaria sa dea locuinte pt saraci in centrul orasului unde mp2 e peste 1200euro/mp2 ? Eu care muncesc 12h pe zi, cu toate creditele din lume nu ma pot apropia la o locuinta in centrul orasului. Si nu iti imagina ca am venituri sub medii. Da, se fac combinatii ,. se dau locuinte pe pile, dar ala care a primit macar avea o firma - producea ceva. Angaja oameni, oamenii aia primeau un salar, etc. Dar saracul ala ce facea cu locuinta? O distrugea si mai tare. Zilnic ma plimb prin centrul clujului si vad zeci de locuinte intr-o stare deplorabila si locuite de saraci - de fapt asistati sociali.In tara asta mai bine esti sarac ca o sa scrie Adina un articol despre tine in fituica asta si o sa iti dea primaria locuinta gratis. Prosti is aia care munesc, platesc chirie sau rate la banci

vasile

29.05.2015 17:40

,,vad zeci de locuinte intr-o stare deplorabila si locuite de saraci - de fapt asistati sociali'' - de ce ii urasti ca sunt saraci? Probabil esti unul din adeptii nazistului ala de Giurgea, ala cu blogul kakat pe paine, care ii uraste pe saraci tocmai fiindca sunt...saraci! Pai mai idiotule de patron - Romania e tara cu cei mai multi saraci tocmai din cauza voastra, e tara in care 80 % din aia care muncesc sunt saraci, fiindca mafia voastra a patronilor de carton face lobby la guvern sa nu se mareasca salariile! O sa ma iei cu neproductivitatea muncii la romani si alte balarii! Am muncit multi ani afara, si am invatat ca problema nu este la muncitori, ci la manageri, deci si la voi patronii de rahat! Ca altfel, daca ati plati corect,  omul ar fi mai dedicat muncii, dar nu ati mai putea sa va spargeti voi in figuri prin cluburi si sa va dati aere de ghiobani cu bani in timp ce altii va administreaza afacerea, ci ar trebui sa o faceti singuri, asa cum fac patronii straini, iar asta nu va prea convine! Am cunoscut multi patroni in vest, dar nu le ajungeti nici la degetul mic prin umanitate si profesionalism! Toti va plangeti ca nu gasiti personal, dar de cate ori se propune marirea salariului minim faceti ca trenul! In Romania e rau sa fii angajat datorita fratiei banditesti dintre patroni-politicieni-sindicalisti pentru a mentine plafonul salarial scazut  asa ca e normal sa pleci afara la munca.

Ady

29.05.2015 10:29

Dragi jurnalisti, din pacate nu stiti toata povestea, inainte sa dati o asemenea stire va rog sa va informati si de la surse sigure, nu doar de pe Google. Poate daca ati vedea tot dosarul acestei familii, depus la primarie, pentru o locuinta, nu ati scrie asemenea lucruri. Sanatate multa.

Adauga comentariu