Primăria merge și anul acesta cu taraba la Munchen pentru promovarea orașului. 40.000 euro costă toată “afacerea”

Niciun an fără prezența Primăriei și Consiliului Județean Cluj la Expo Real, cel mai mare târg de imobiliare și investiții din Europa. Până acum, autoritățile locale și județene nu au prezentat niciun raport sau rezultat concret al deplasărilor anuale la acest târg, dar cu toate acestea an de an sunt cheltuiți 20.000 euro din bugetul local și 20.000 euro din bugetul județului.

În ședința de Consiliu Local de vineri, 15 iunie va fi votat proiectul de hotărâre privind alocarea a 95.200 lei (20.700 euro) pentru deplasarea și prezența la Expo Real, în octombrie 2018.

“Municipalitatea clujeană a primit invitația de a continua politica intensivă și multianuală de promovare a Clujului în mediul de afaceri european ca o regiune inovatoare sub conceptul Transylvania Evolution. Acest demers are rolul de a consolida inițiativa tuturor factorilor de decizie locali, precum și de a accentua poziția de oraș atractiv din punct de vedere investițional a municipiului Cluj-Napoca pe harta europeană.
În perioada 8-10 octombrie 2018, va avea loc în orașul Munchen, Germania, evenimentul Expo Real, cel mai mare târg comercial pentru bunuri imobiliare și investiții în Europa, cel mai important eveniment pentru promovarea regiunilor și a polilor de dezvoltare în fața reprezentanților de top ai mediului de afaceri european. Astfel, Expo Real reunește într-o singură locație, timp de trei zile, peste 1.700 de expozanți cu produsele și serviciile acestora, precum și specialiști care acoperă mai multe sectoare:  manageri și dezvoltatori de proiecte, investitori, agenți, consultanți, arhitecți, urbaniști, precum și reprezentanți ai autorităților locale și regionale.
În completarea expozițiilor va veni o conferință în cadrul căreia sute de specialiști vor vorbi despre factorii inovatori din domeniul investițiilor, imobiliarelor și a pieței de capital”, se arată în proiectul de hotărâre.

Conform documentului, Primăria va fi prezentă pentru a coagula inițiativele private cu rol de creștere economică.

“Având în vedere cele prezentate mai sus, considerăm că implicarea activă a municipalității la Expo Real 2018 reprezintă un bun prilej de promovare a parteneriatelor public-privat ale Primăriei Municipiului Cluj-Napoca la nivel european, cu scopul de a coagula inițiativele private cu rol de creștere economică. Participare Municipiului Cluj-Napoca la Expo Real în cadrul proiectului Transylvania Evolution presupune costuri de 80.000 lei fără TVA, respectiv 95.200 lei cu TVA.
Așa cum s-a obișnuit la edițiile anterioare, propunerea reprezentanților Transylvania Evolution constă în promovarea Clujului la Expo Real în cadrul unui stand comun, format din administrația locală și județeană clujeană, respectiv companii clujene, pentru a prezenta stabilitatea investițională din orașul nostru. În acest sens este necesară alocarea sumei de 80.000 lei fără TVA, respectiv 95.200 lei cu TVA, din bugetul municipiului Cluj-Napoca, în vederea achiziționării spațiului expozițional și a pregătirii standului de promovare cu materialele de prezentare.
Precizăm că implicarea financiară a Consiliului Județean Cluj este egală cu cea a Municipiului Cluj-Napoca”, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Comentarii

parerea mea de bou

12.06.2018 13:56

ar fi ca sa mearga la Bucuresti la miting. dar mai bine merg eu inapoi in mama de unde am iesit sa incerc sa pun un comentariu de asistat mintal.

Adauga comentariu