Primaria isi baga om sa ude plantele din institutie pentru 1.000 de euro pe an

Primaria Cluj-Napoca vrea sa achizitioneze “servicii de intretinere a plantelor de interior din sediile Primariei” pentru nu mai putin de 4.645 de lei, echivalentul a 1.000 de euro. Chiar daca in alte institutii femeile de serviciu se ocupa si de curatarea si udarea plantelor de interior, potrivit reprezentantilor Primariei in institutie exista plante speciale, “cumparate din bani publici, care trebuie ingrijite din bani publici”. Plantele sunt atat de speciale incat au nevoie chiar si de “spitalizare”, conform caietului de sarcini.

Primaria Cluj-Napoca isi trateaza plantele de interior cu o atentie deosebita. Pune la bataie 1.000 de euro, fara TVA pentru ca acestea sa primeasca ingrijirea cuvenita timp de un an. Cele 50 de plante de pe lista, din sediul de pe Motilor si cel din Piata Unirii vor fi, potrivit caietului de sarcini, udate, pulverizate, fertilizate, tratate, mutate, transvazate, sapate si chiar spitalizate.

“Udatul il facem si noi, si femeile de serviciu, dar este vorba de ingrijire de specialitate pentru plante speciale, cumparate din bani publici. Nu e nimic iesit din comun, am mai avut astfel de contracte”, au aratat reprezentantii Biroului Mass-Media al Primariei.

Printre speciile de plante vizate se numara: dracena, cicas, ficus, hibiscus, plante curgatoare – deloc neobisnuite in orice apartament de rand.

Serviciul de mentenanta se va presta de patru ori pe luna, iar in cazul imbolnavirii plantelor, acestea vor fi inlocuite pe cheltuiala prestatorului.

Pe de alta parte, in Consiliul Judetean, unde exista la fel de multe plante de interior, achizitionate tot din bani publici, ingrijirea florilor se face de catre femeile de serviciu si de catre functionari.

“Sunt doua categorii de plante, unele pe care le uda femeile de serviciu, iar altele care sunt ingrjite de functionari pentru ca le sunt dragi. In momentul achizitiei plantele au venit cu “instructiuni” asa ca stim fiecare cum trebuie ingrijita”, a explicat pentru Ziar de Cluj Cornelia Trif, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean.

Foto: Eugen Olariu

Comentarii

Ludovica

25.04.2014 19:13

Hotilor!NU VA ESTE RUSINE???Poporul moare de foame!!!!!!Suntem sclavi in proria tara cu niste persoane incompetente, hoti si mafioti!!!!Pana cand????

Dante

26.04.2014 15:47

mai usor, cucoana, ca e 1000 de euro pe AN, nu pe luna. Sunt prea putini bani ca sa fie hotie. E o distributie proasta, probabil, dar nu hotie.

ADI

26.04.2014 06:29

IEFTIN . o cheltuiala cu un salariu de 1000 euro pe an ar fi cam 90 euro pe luna. daca scazi si taxele , asig sociale fond de pensii etc . angajatul ar ramane cam cu 60 de euro pe luna. 60 euro impartit la 21 zile lucratoare ar fi 2.8 euro pe zi pentru "florarul respectiv"adica 2 sandwichuri la fast food ul din colt. asta in cazul cand ar fi cineva angajat pentru a uda florile respective , din interiorul primariei. deci chiar nu e mult.

Adauga comentariu