Primăria investeşte un milion de euro în cel mai scump WC public din România

Ceea ce ar trebui să fie o poartă de intrare în Cluj-Napoca este de fapt un permanent focar de infecţie. Pasajul Gării, în aceste zile toride de vară, miroase precum un WC de lemn din fundul curţii unei case de la ţară. Cu toate că sunt montate camere de supraveghere, nimeni nu este sancţionat pentru faptul că o zonă ce ar trebui utilizată de către pietoni pentru traversarea Pieţei Gării a devenit o adevărată toaletă publică.

Imagini cu proiectul de suflet al city managerului Gheorghe Şurubaru ne-au fost transmise pe adresa redacţiei de către un clujean. Revoltat de modul în care înţelege Primăria să administreze pasajul de la gară, cetăţeanul este de părere că investiţiile în reamenajarea respectivului pasaj au fost total inutile.

“Vă transmit imaginile pe care le-am făcut în această dimineaţă. Încă nu e cald afară, dar miroase îngrozitor a urină în tot pasajul gării. Este inadmisibil ce se întâmplă în pasaj dacă ne gândim cât a investit Primăria acolo. Poate aflaţi dumneavoastră cine se ocupă de întreţinerea pasajului şi de curăţenia sa pentru că este o  ruşine pentru cei care ne vizitează oraşul şi ajung în acest pasaj”, a afirmat Radu M.

Modernizarea Pieţei Gării a fost o etapă din proiectul cu finanţare europeană de refacere a tramei stradale. Soluţia tehnică de remodificare a circulaţiei din Piaţa Gării este total inadecvată volumului de trafic dinspre comuna Baciu. Ulterior municipalitatea a cheltuit 5,2  milioane de lei pentru interconectivitatea cu pasajul CFR. Recent, la niciun an distanță de la modernizarea pasajului, Primăria a anunţat că va mai investi încă un milion de lei pentru a monta șase scări rulante şi trei lifturi pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi. Cel mai probabil că investiţia totală pentru modernizarea pasajului gării va depăşi 2,3 milioae de euro, fapt ce determină, la felul în care arată în prezent pasajul, să fie cel mai scump WC public din Romania. 

Adauga comentariu