Primaria instituie o noua taxa de salubrizare

Municipalitatea a lansat propunerea de a institui o noua taxa, “speciala de salubrizare”. Propunerea se afla in faza de consultare publica pe site-ul Primariei, urmand sa fie apoi dezbatuta in plenul Consiliului Local. Noua taxa se va aplica celor care nu au un contract cu firmele de salubritate si variaza intre 22 si 67 de lei.

“In vederea asigurarii salubrizarii municipiului Cluj-Napoca la un nivel cat mai performant, pentru asigurarea protectiei mediului si a sanatatii populatiei, conform prevederilor legale, operatorii serviciilor publice de salubritate au obligatia sa asigure colectarea, transportul si depozitarea in vederea eliminarii deseurilor municipale nepericuloase provenite de la toti producatorii de deseuri, persoane fizice si juridice din municipiul Cluj-Napoca. Beneficiarii serviciului public de salubrizare pentru care se instituie taxa speciala de salubrizare sunt persoanele fizice si juridice care nu au incheiat contract de prestari servicii cu operatorul serviciilor publice de salubritate din municipiul Cluj-Napoca, inclusiv persoanele fizice si juridice ale caror contracte au fost denuntate in mod unilateral”, se arata in proiect.

Cuantumul taxei speciale va fi de 22,56 de lei pe luna pentru persoane fizice si 67,68 de lei pe metru cub pe luna pentru persoane juridice.

Operatorii serviciului de salubritate vor inainte la Directia Tehnica lunar un decont cu beneficiarii, insotit de un borderou cu persoanele fizice si juridice carora le-a fost impusa taxa speciala de salubrizare si care au beneficiat de servicii de salubrizare fara a avea contracte incheiate.

“In prima saptamana a fiecarei luni, operatorii vor comunica in scris organului de control date de identificare a beneficiarilor. In cel mult zece zile lucratoare organul de control va soma beneficiarii sa incheie un contract de colectare a deseurilor menajere. Termenyl acordat prin somatie este de 5 zile calendaristice. In caz de nerespectare a termenului stabilit organul de control aplica sanctiunea conform prevederilor legale pentru nedetinerea unui contract de salubritate valabil”.

Propunerea se afla in dezbatere pana in 7 aprilie sipoate fi consultata pe site-ul Primariei. Persoanele interesate pot trimite sesizarile, observatiile, punctele de vedere la adresa de email:consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot inregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetateni, str. Motilor nr.7 sau la orice primarie de cartier.

Comentarii

Gulacsy Pavel

27.03.2015 08:57

Prima data sa se asigure tomberoane si containere adecvate, nu rupte,defecte,cu rotilerupte, lateralele rupte si asa maideparte. Sa faca canalizare pe fiecare punct gospodaresc, ca nu mai iese gunoiul pe trotuar sau carosabil cand foareterar mai spala suprafata. Dupa ce a rezolvat toate cele aratate sa mai asigure puncte gospodarest suficiente atuncea se poate vorbi de o negociere de preti, nu asa cum fac scumpirea unilaterala.

cineva

27.03.2015 10:41

Ah, deci inca o taxa? Boc, te iubim. Continua tot asa. Esti cel mai tare. Diseara o sa strigam si pentru tine. Nu te uitam, promit. :D

bogdan

27.03.2015 15:19

in alte municipii taxa asta exista demult, la plata impozitelor daca nu prezinti contract sau factura platita recent trebuie sa platesti o taxa, im baia mare este 100 lei, in sibiu este 78, in brason 65, etc....informati-va

zoro

30.03.2015 11:02

oare nu le ie rusine ca dupa ce aproapte toata presa locala publica unoaiele de pe strazile clujului ei sa iasa cu o noua taxa pentru salubrizare?

Dragomir Porumb

24.02.2017 18:48

Sa vezi ce taxa speciala iti dau eu piticule gonflabil ! Santeti pe o mana cu Rosalu mocani nenorociti ! 

Adauga comentariu