Primaria i-a lasat fara mancare pe elevii liceului Nicolae Balcescu

Scoala a inceput deja de cateva saptamani bune, si a inceput cu stangul pentru elevii Liceului Teoretic Nicolae Balcescu. Copiii, care au avut cantina in curtea scolii ani buni, s-au trezit anul acesta fara mancare. Primaria a uitat sau a ignorant cererile unitatii scolare, iar locul in care au luat masa inainte a ramas acum doar o sala goala.

Acum, sute de copii merg, de mana cu invatatoarea lor, care da o declaratie pe propria raspundere pentru fiecare deplasare, la una dintre cantinele din apropierea scolii.

“Am depus cerere la Primarie si in august, si in septembrie, sa ne avizeze, sa putem functiona. Nu am primit un raspuns nici acum”, spune Marinela Zamfir, directorul unitatii scolare.

Zamfir spune ca, de la inceputul anului scolar, fiecare invatatoare e responsabila pentru clasa ei. Dupa ce semneaza o declaratie pe propria raspundere, ele ii duc pe cei mici la “cantina de la Victoria, Steaua Rosie sau CFR”.

“Spatiul in care functiona cantina apartine primariei. Administratia locala ar fi trebuit sa ne spuna cum sa procedam in continuare – daca sa organizam o licitatie, sau sa continuam cu cei cu care am colaborat si pana acum. Am cerut aviz, dar nimic. Am inteles ca asa s-a procedat si la alte scoli si mai sunt si alti copii care au ramas fara cantine”, explica directorul.

Aceasta spune ca s-a gandit deja sa amenajeze, impreuna cu parintii, o sala in cadrul institutiei de invatamant, une copiii sa poata lua masa in sistem de catering.

Reprezentantii Primariei Cluj Napoca spun ca municipalitatea nu are nicio obligatie sau responsabilitate vizavi de alegerea furnizorilor.

"Ei, in calitate de administratori, decid daca vor sau nu sa continue contractele cu furnizorii. Acestea nu sunt si nu au fost niciodata responsabilitatile municipalitatii", spune Oana Buzatu, purtatoarea de cuvant a Primariei Cluj-Napoca.

sursa foto: ziuadecj.realitatea.net

 

Comentarii

mihai

30.09.2014 18:22

Sunt un parinte care are doi copii la susnumitul liceu, dar situatia descrisa  nu este chiar asa. zvonistica spune ca "cineva" cu putere de decizie nu s-a inteles la comision. Mai mult, daca tot investigati unele si altele de prin cluj, poate ar fi interesant sa cautati si alte informatii referitoare la acest liceu, ca de exemplu:-uniformele care conform legii nu sunt obligatorii, dar conform hotararii consiliului de administratie toti elevii din clasele V-VIII trebuie sa le aiba. Se afirma ca inclusiv reprezentantii parintilor in consiliu au fost de acord cu acest fapt asta dupa ce marea majoritate a parintilor din toate clasele au semnat impotriva uniformelor. Iar daca tot s-a hotarat acest lucru, singura firma din Cluj-Napoca "agreata" de catre directoare este Embis, firma la care un pantalon, o fusta sau o vesta, toate dintr-un material ordinar, costa 80 lei/buc si o camasa "Made in PRC" care in piata costa 10-12 lei aici este 50 lei! Incasarile aici sunt trecute pe un caiet, fara bon fiscal sau factura. Aceasta este o firma fantoma, la care in momentul in care am sunat am fost intrebat "De unde sunteti dumneavoastra?" Sa traiasca comisionul!- fondul scolii care este ilegal, se percepe mascat de contributia parintilor care sunt obligati sa se inscrie in Asociatia parintilor Liceului N.Balcescu. Daca nu te inscrii, copii au de suferit, eu sunt un caz patit, repercursiunile din partea dascalilor sunt la ordinea zilei - niciodata temele nu sunt bine facute, la unii copii se corecteaza la sange lucrarile din clasa fata de ceilalti, partinirea unor copii ai caror parinti sunt mai "atenti" cu invatatoarele sau dirigintii(ele), atitudine tendentioasa fata de copii, etc- nu in ultimul rand nimeni nu poate sti ce s-a facut cu banii adunati la aceasta asa-zisa asociatie. Pe site-ul liceului apare o informare pe ce s-au cheltuit o parte din banii stransi, dar nu se pot identifica cum s-au cheltuit - ce firme au prestat lucrari de reparatii, cum s-au ales aceste firme, care au fost costurile reale, etc. Singurele exceptii sunt premierile a sase copii care au avut rezultate bune la olimpiade.Invit pe toti care sunt patiti sa scrie aici.

Adauga comentariu