Primăria a hotărât ce străzi din cartierul Gheorgheni vor deveni cu sens unic. Urmează dezbatere publică pe această temă

Până în 11 septembrie, se află în dezbatere publică, modificarea unor reguli de circulație rutieră în cartierul Gheorgheni, mai exact instituirea de sensuri unice de circulație în cartierul Gheorgheni, pe străzile cuprinse în perimetrul străzilor Constantin Brâncuși- Bulevardul Nicolae Titulescu - Liviu Rebreanu - Albac și luarea în evidență de locuri de parcare pe partea carosabilă.

“Etapa consultării publice are loc în perioada 29 august – 11 septembrie 2017. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de mail: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier”, anunță Primăria Cluj-Napoca.

După ce vor fi adunate toate propunerile cetățenilor, va avea loc o dezbatere publică la sediul Primăriei.

Viceprimarul Dan Tarcea declara, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că urmează să se reorganizeze circulația în cartierul Gheorgheni pentru fluidizarea circulației.

„Vom avea o dezbatere publică pentru reorganizarea circulației din cartierul Gherogheni, între străzile Constantin Brâncuși, Nicolae Titulescu, Liviu Rebreanu și Albac. Pentru că, acolo, pentru a fluidiza mai bine traficul pe toate străzile din această zonă, va trebui să instituim niște sensuri unice și să reglementăm circulația prin sensuri unice. Și vom face o dezbatere publică, o vom anunța săptămâna viitoare, când va avea loc. Toți cei care locuiesc în zona respectivă sau circulă pe acolo îi invităm să participe. Dezbaterea publică o vom face ori în interiorul cartierului ori la Primărie, dar cel mai probabil va fi la Primărie pentru că acolo avem toate condițiile să și proiectăm, să arătăm la ce ne-am gândit”, declara Tarcea la un post de radio local.

În zona Pieței Cipariu se va lărgi banda carosabilă și a fost tăiat din trotuar, măsură care a stârnit nemulțumirea clujenilor. În Piața Cipariu au mai fost și tăiați câțiva copaci, ca să facă loc benzii de circulație. Tarcea a anunțat din start că va fi redusă dimensiunea spațiului verde din intersecția Calea Turzii cu Avram Iancu. Despre copaci nu a spus însă nimic atunci.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Tarcea spune despre sensul giratoriu din Cipariu că “este impropriu spus sens giratoiu în Piaţa Cipariu, dar vor fi nişte lărgiri, va fi continuarea benzii dedicate de pe Nicolae Titulescu spre Piaţa Cipariu până în staţia de autobuz, pentru că acolo nu era făcută o bandă dedicată şi va fi făcut un spaţiu de stocare suplimentar, acolo unde este scuarul acela mare verde, pentru că se intră de pe două benzi pe trei. Va fi un spaţiu de stocare suplimentar, se vor lua doi metri din acel spaţiu care este făcut în mijlocul străzii, la intersecţie cu Calea Turzii şi cu Avram Iancu. Se va crea o bandă suplimentară, de pe trei benzi să se intre pe trei benzi”.

Comentarii

mda

01.09.2017 14:24

Cum cacat s-au gandit sa faca din albac strada cu sens unic..cu 2 parcari mari si politia rutiera in zona..oare ce imberb a gandit si a facut un doodle cu harta?...idioti...

marin

01.09.2017 14:46

le-am trimis deja la primarie pe consultarepublica@primariaclujnapoca.ro punctul meu de vedere cu privire la crearea de sensuri unice in Gheorgheni pe strazile care apar in imagine si le-am transmis ca nu sunt de acord cu propunerea lor, asa cum este acum, de a crea atat de multe sensuri unice in zona respectiva, bineinteles argumentand si de ce.ar fi bine daca cei care locuiesc sau tranziteaza zona si sunt interesati de aceasta propunere a primariei sa-si trimita opiniile/sesizarile pe email la dresa respectiva sau mai bine sa participe chiar la bezbatere daca au argumente pro sau contra, asta ca sa nu fie discutii ulterior cand vor sta blocati si mai mult in trafic sau vor fi nevoiti sa ocoleasca tot cartierul ca sa ajunga acasa...

marin

01.09.2017 15:28

personal va incurajez sa va transmiteti opinia pe adresa consultarepublica@primariaclujnapoca.ro asa cum am facut si eu asta deoarece nu cred ca opiniile exprimate pe site-ul ziardecluj.ro vor conta pt cei de la primarie! macar sa incercam...

maria s nedelcu

02.09.2017 12:23

Va relatez o problema pt cei care vor sa ajunga la Baza sportiva din Gheorgheni, de la capatul liniei 3 de troleybus: nu exista traseu/ cale de acces sau treceri de pietoni marcate. Am fost vara aceasta de nenumarate ori cu nepotelul meu spre parcul de joaca si a fost o aventura sa ajungem acolo, fara probleme. Sper ca nu trebuie sa se intimple o nenorocire, ca sa se rezolve aceasta problema pentru cei ce ajung la capatul liniei 3 de troleybus.  Poate merge cineva(dintre factorii de decizie) pe jos pe acest traseu ca sa inteleaga problema. Multumesc cu anticipatie, daca se tine seama de sesizarea mea. maria s n 

Ee

02.09.2017 14:35

 Ce elegant suna....." pt fluidizarea circulatiei " cand defapt primaria vrea doar sa va ia banul pt ca va parcati masina in fata casei ! Pe cand o taxa pt ca I-mi deschid geamul spre strada? 

Grigore Pop

02.09.2017 23:48

Dezbatere publică! În Grigorescu nu au facut o dezbatere publică cand au facut str Iancu de Hunedoara cu sens unic, strada cat un bulevard ce leagă Vlahuță de varianta ce merge spre Floresti, obligand masinile, inclusiv camioane sa meargă pe alei de blocuri...e mai important sa aiba liniste si bulevard privat, pe domeniul public, pilosii care locuiesc pe Iancu de Hunedoara! Nu conteaza linistea amarastenilor din blocurile pe unde trec camioanele pe alei ce ar trebui sa fie doar pt riverani...doar ca si amarastenii au drept de vot!!

Adauga comentariu