Primăria Florești vrea să acorde un voucher de 500 de lei pentru nou-născuți

Consiliul Local Florești va analiza în cadrul viitoarei ședințe acordarea unui voucher/bon valoric în valoare de 500 de RON beneficiarilor care au în grijă un copil nou-născut, beneficiu care să poată fi utilizat, în special, în scopul achziționării unor articole specifice nou născuților.

Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: 

  • Cel puțin unul dintre părinți/reprezentant legal să aibă domiciliu stabil pe raza comunei Florești, de cel puțin 1 an înainte de nașterea copilului. 
  • Beneficiarul să fi depus o cerere pentru acordarea pachetului în termen de 30 de zile calendaristice de la data nașterii copilului. 
  • Beneficiarul să nu aibă datorii neeșalonate față de bugetul local. 

Această propunere a fost făcută de grupul consilierilor UDMR din cadrul Consiliului Local Florești și se dorește stimularea creșterii natalității la nivel local. Aceștia propun acordarea unui pachet conținând produse de îngrijire sau un voucher/bon valoric la contravaloarea pachetului. 

Conform datelor oficiale, în comuna Florești s-au născut în 2020 aproximativ 500 de copii, ceea ce ar însemna că impactul bugetar va fi de aproximativ 50.000 de euro. 

Adauga comentariu