Primăria Floreşti a suspendat contractul cu firma de salubritate Quatro Eco Salub

Primarul Horia Şulea a declarat pentru Ziar de Cluj  că Primăria comunei Floreşti a suspendat contractul cu firma Quatro Eco Salub privind serviciile de ridicare a deşeurilor menajere. Totodată, Şulea susţine că din acest weekend, dacă în urma selecţiei de oferte demarate în paralel va fi desemnat un câştigător, gunoiul de pe străzile comunei va fi ridicat în cel mai scurt timp.

În acestă dimineaţă primarul Horia Şulea a afirmat că, pentru o perioadă de cel puţin trei luni, contractul privind serviciile de salubritate încheiat între primăria Floreşti şi firma Quatro Eco Salub a fost suspendat. Floreştenii vor plati direct la primărie taxa de salubritate, iar pentru  fiecare unitate locativă vor trebui depuse declaraţii pe proprie răspundere cu privire la numărul celor care locuiesc.  

"Ieri  am suspendat contractul de servicii cu Quatro Eco Salub pentru o perioadă de 90 de zile. În paralel,  am demarat o procedură de achiziţie publică simplifictă, iar azi la ora 12.00  va fi deschiderea ofertelor. Din câte sunt informat, colegii din primărie au  invitat 4 firme şi cred că din weekend s-ar putea să fie bine. QES îşi asumă tot ceea ce înseamă grafice de ridicare şi absolut toate activităţile în ceea ce priveşte ridicarea şi depozitarea deşeurilor menajere de pe raza celor 4 UAT-uri. Doamna Baica a tot invocat majorarea preţului. Am înţeles dar nu mi-a prezentat o justificare clară şi o fundamentare  care să permită majorarea preţului. Astăzi au iar un milion de lei de încasat asta înseamnă restanţe pe 4 luni de zile pe care doamna nu i-a încasat din diferite motive care sunt independente de voiţa ta ca locuitor al comunei Floreşti şi a mea ca primar. Am convocat ieri AGA la ADI Gelu Voievod, am solicitat suspendarea activităţii pe UAT Floreşti pe o perioadă de 90 de zile. Ceilalţi reprezentanţi în AGA nu s-au împotrivit pentru că şi ei sunt convinşi că viitorul nu e unul prea bun. QES nu îşi pierde dreptul de a opera pe raza comunei Floreşti, iar dacă în timp util ne vor aduce la cunoştinţă date  legate de reutilare ei pot să revină. Banii pentru plata serviciilor de salubritate vor fi suportaţi din bugetul local şi în acelaşi timp vom demara procedura de impelmentare a taxei de salubritate. Banii vor fi încasaţi de la populaţie de către primărie. Pentru fiecare unitate locativă va exista obligativitatea, prin reprezentantii care locuiesc acolo, să se întocmească o declaraţie pe proprie răspundere cu privire la numărul de persoane care locuiec în acea casă ", a afirmat Horia Şulea.

 

Adauga comentariu