Primăria Floreşti a încasat la buget 46,87 milioane de lei pe parcursul anului trecut. Unde sunt banii, Şulea?

Conform unei analize publicate de către site-ul analizeeconomice.ro, comuna Floreşti din judeţul Cluj a încasat anul trecut la buget 46,87 milioane de lei, fiind pe locul II, după comuna Chiajna din judeţul Ilfov (68,10 milioane lei).

Acum 46,87 milioane de lei sunt cam 11 milioane de euro, nu? Nu sunt încasările la buget ale municipiului Cluj-Napoca, dar sunt, totuşi, nişte încasări bugetare de mai mult de 900.000 de euro pe lună. Chiar dacă faţă de anul 2017, încasările bugetare ale comunei sunt cu 11% mai mici, întrebarea este: UNDE SUNT BANII PRIMARE, CE AI REALIZAT DE EI? De fapt, întrebarea e cu atât mai dureroasă cu cât, în 2017 Şulea a avut la dispoziţe cu 11% mai mult încasări bugetare, probabil tot pe acolo situându-se şi în 2016. Deci, i-am putea calcula, pe o medie de 70 de milioane de lei pe an, în jur de 210 milioane lei avuţi la dispoziţie în trei ani de mandate numai din încasări bugetare. Cam 5,8 milioane de lei pe lună. Adică o medie de peste 1 milion de euro pe lună în fiecare lună din cei trei ani de ultim (să sperăm) mandat.

Deci: CE AI FĂCUT CU BANII, PRIMARE?

Nu prea m-am descurcat prin hăţişul bugetului pe 2018 (dar, poate, nişte organe competente, sau măcar nişte cetăţeni vigilenţi şi cu conştiinţă civică au să ştie să o facă), să-mi dau seama cam care sunt cheltuielile lunare pentru întreţinerea cojmeliei din subordine şi a salariilor angajaţilor şamd, am văzut acolo un TOTAL VENITURI de 61.095.333 milioane lei, urmat de un cârnat defalcat pe tipul de încasări, apoi un TOTAL CHELTUIELI de 70.330.760 milioane de lei, urmat de un imens cârnat defalcat justificativ.

Înţeleg că EŞTI ÎN DEFICIT?

Asta poate fi explicaţia pentru toate giumbuşlucurile promisiunilor electorale din ultimii ani. Tu, de fapt, PROMIŢI PRAFUL DE PE BUGET. Că faci promisiuni că ai să faci ţi ai să dregi dintr-un minus bugetar.

Felicitări celor care încă te mai susţin cu vehemenţă! TE MERITĂ

Adauga comentariu