Primăria face presă. Biroul mass-media scrie știri în loc să informeze jurnaliștii

Sătul să fie criticat de reprezentanții mass-media, Emil Boc a încetat să comunice cu presa, iar toate acțiunile sale și ale membrilor consiliului local sunt ilustrate în ”Jurnalul Municipal”, ziarul propriu al primăriei. În timp ce clujenii sunt informați cu privire la faptele bune pe care edilul le săvârșește, jurnaliștii sunt evitați de către biroul mass-media din cadrul primăriei.

"Si daca nu ar fi laudate actiunile primarului si ale CL, nu mi se pare normal ca o administratie publica sa se ocupe de editarea ziarelor. Fiecare trebuie sa faca acea activitate pentru care este specializat. In cazul primariei,  administrarea bunului mers al treburilor localitatii. Iar informarea cetatenilor trebuie lasata pe seama mass-media, al carei rol social este cel de informare", sustine Paul Niculescu, jurnalist.


Jurnalul Municipal se distribuie gratuit În diverse instituții ale orașului și ilustrează în imagini color și puțin text evenimentele organizate de către primărie pentru cetățeni. În ziar se poate vedea cum primarul Emil Boc participă la acțiuni importante pentru clujeni, cum ar fi iluminatul festiv, concursuri școlare și întâlniri cu delegații oficiale. Între timp, în Cluj există străzi care nu sunt asfaltate și nu au canalizare, spațiul verde se găsește cu greu, iar gunoaiele sunt la tot pasul.

"Personal, mi se pare o strategie de comuna si nu pentru un oras precum Clujul. Daca primaria are ceva de comunicat, sa comunice in presa libera, nu in presa falsa. Ala nu este ziar, este o fituica", comenteaza si jurnalistul Sabin Ripan.


În luna decembrie a fost lansată și o revistă lunară care anunță evenimentele ce au loc în Cluj-Napoca, municipalitatea creând astfel o concurență neloială cu revistele 7seri și zile și nopți care de ani de zile sunt distribuite gratuit pentru a informa cetățenii cu privire la activitățile artistice care au loc în Cluj Napoca.

 

Adauga comentariu