Primaria e dispusa sa plateasca mentenanta pentru un lift pe care "a uitat" sa il dea in folosinta de mai bine de patru ani

Primaria Cluj-Napoca a decis ca este oportuna scoaterea la licitatie a serviciilor de mentenanta si intretinerea curenta pentru lifturile de persoane care deservesc imobilele ANL si locuintele sociale aflate in administrarea sa. Printre cele 6 ascensoare vizate de contract este si unul care nu a fost dat in folosinta de mai bine de 4 ani.

Blocul de pe strada Cojocnei numarul 97 e greu de gasit chiar si de catre taximetristi deoarece putina lume stie ca imobilul ce a apartinut in trecut Ministerului Apararii Nationale a fost convertit de catre Primaria Cluj-Napoca in bloc de locuinte sociale, iar intrarea in curtea interioara se face din strada Dambovitei. Reabilitat in urma cu 4 ani, fostului camin de nefamilisti al MApN i-a fost adaugat un etaj si odata cu aceasta reprezentantii administratiei locale au decis ca e oportuna si montarea  unui lift. Din 2011, de la transformarea in locuinte sociale, liftul cu pricina nu a fost pus in functiune pana in prezent, dar Serviciul Tehnic al Primariei conduse de Emil Boc a decis ca este important sa existe un contract de mentenanta si pentru acest ascensor.

Potrivit caietului de sarcini publicat pe site-ul Primariei, pentru mentenanta celor 6 ascensoare care deservesc blocurile ANL de pe Calea Floresti, Taberei si locuintele sociale de pe Cojocnei, administratia locala este dispusa sa plateasca 64.800 de lei. Ofertantii vor trebui sa dispuna de un dispecerat non-stop, iar in cazul interventiilor sa remedieze eventualele probleme in maxim o ora.

“Blocul de pe strada Cojocnei a fost preluat de la MApN si modernizat pentru deservirea cazurilor sociale. Odata cu reabilitarea s-a executat si ridicarea unei mansarde ceea ce a facut ca imobilul sa aiba 5 nivele, fapt ce a determinat necesitatea introducerii unui lift de persoane. Stim ca este nefunctional si s-a recurs la introducerea in caietul de sarcini si a ascensorului de pe Cojocnei 97 tocmai pentru a nu fi nevoiti sa repetam procedura pentru un singur imobil. Plata pentru serviciile de mentenanta si reparatiile accidentale se va face dupa ce liftul va fi pus in functiune”, au declarat reprezentantii biroului mass media din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

In prezent liftul montat in imobilul de  pe strada Cojocnei  nuamarul 97 este folosit ca suport pentru parcarea bicicletelor. Cele 36 de apartamentele  sunt situate in imobilul cu regim de inaltime P + 4E + mansarda, au o camera si dependinte, cu  functionalitate optima si au fost realizate prin reconversie functionala a unor blocuri „pentru nefamilisti” preluate de la MApN. Lucrarile care s-au realizat au fost de recompartimentare a spatiului in asa fel incat sa fie create bai pentru fiecare unitate locativa in parte, precum si un numar de metri patrati in conformitate cu standardele de locuire europene. Executantul lucrarilor a fost asocierea SC Construdava SRL- S.C. Stoneco SRL Baia Mare, iar valoarea investitiei a fost de aproape 1,4 milioane de lei. Chiria perceputa de Primarie pentru locuintele respective variaza intre 50 si 200 de lei lunar, in functie de suprafata. 

Adauga comentariu