Primaria din cartierul Zorilor editeaza Jurnal Culinar

La Primaria de cartier din Zorilor e o placere sa lucrezi. Pe la ghisee nu trec decat maximum 30 de persoane zilnic, iar programul e lejer, ca de bugetar. Oamenii trec pe acolo sa plateasca o amenda, o chirie sau impozitul, iar operatiunea nu dureaza mai mult de cinci minute. In rest, functionarii au timp sa faca glume si sa rada cat ii tine gura. Atat de tare, incat se aud de pe hol, acolo unde peretii sunt tapetati cu harti ale orasului si hartii prinse in pioneze.

Frigiderul municipal

Romanul s-a nascut inventiv, dar mai inventiv si descurcaret a ajuns angajatul la stat. Pentru ca Jurnalul Municipal, oficiosul Primariei Cluj-Napoca, nu se mai tipareste decat de cateva ori pe an, atunci cand edilii au ceva important de comunicat, suportul ziarului din holul Primariei de cartier Zorilor e mai tot timpul gol. Dar functionarii din Zorilor cred ca "nimic nu se pierde, totul se transforma", asa ca au tranformat suportul intr-un... frigider. In acest fel, transparenta atat de ceruta in administratie este asigurata si fiecare platitor de taxe poate vedea, inca de la intrare, ce mananca functionarii la pranz! Studiul continutului ii face pe contribuabilii ce calca pragul primariei de cartier sa creada ca au in fata o veritabila publicatie culinara, ce contine fotografii 3D absolut realistice! Bunaoara, astazi, masa a fost slaba in calorii: un castravete murat umplut cu sunca si legume, o cutie de unt, una de mustar Cremvustila, niste gogosari murati si o jumatate de franzela. De vreme ce pe capacul cutiei scrie "se distribuie gratuit", angajatii statului nu ar trebui sa se supere daca vreunul dintre contribuabili isi face un sandwich cu mustar. Stimati functionari, va dorim pofta buna!

Comentarii

Petre

04.02.2013 22:40

Petre! Petre! Petre, stai nu citi!

tudor

04.02.2013 18:17

daca aveau si o ceapa in meniu sigur te-ai fi infruptat.....asta e masa ta zilnica paine, mustar si o ceapa.....la cat de bine scrii sigur nu iti permiti mai mult....amarato! te si vad salivand in holurile primariei....asta era durerea ta "romanco"

violeta

04.02.2013 09:04

nu stiu de unde ati dedus voi ca intr-o primarie de cartier intra 30 de oameni pe zi....de 2 ori in acest an am intrat in primaria descrisa de voi si de fiecare data erau 10-15 persoane la ghisee. Sunteti rautacioase.
Dragile mele "jurnaliste" cred ca voi ati scris acest articol si aveti probleme cu meniul functionarilor pentru ca sunteti cam muritoare de foame.... mancati si literele din articolul vostru de 2 bani (paragraful 3- tranformat, ziceti voi)

un alt ziarist

04.02.2013 18:09

Nici nu ma mai mira faptul ca sunt blamati jurnalistii.... un articol atat de slab si in plus cu greseli de ortografie. Rusine!!! sper ca nu astepti Premiul Pulitzer.....:)))) Faceti de rusine breasla! Cautati si gasiti subiecte demne de meseria pe care v-ati ales-o!

mirela

01.02.2013 09:58

pofta buna! :)))))

Adauga comentariu