In vizor

Primăria desființează peste 200 de locuințe din Valea Fânațelor, dar nu demolează Hotelul Cristian: „Îi ajutăm cu locuințe sociale”

Odată deschisă Cutia Pandorei, urbansimul clujean își relevă hidoșenia: Primarul Emil Boc susține că cele peste 200 de imobile ridicate pe Valea Fânațelor fără autorizație de construire vor fi supuse demolării, dar Hotelul Cristian situat pe trotuar în zona Piața Mihai Viteazul nu poate fi desființat. Drept alternativă, Boc oferă soluția locuințelor sociale în condițiile în care administrația locală nu a reușit nici până în prezent încheierea lucrărilor la proiectul unui bloc de locuințe de acest fel de pe strada Ghimeșului. 

„Tot ce-i făcut fără autorizaţie este amendat şi trimise procese verbale în instanţă. 

La sfârştiul drumului e demolarea. Astăzi este o singură cale de intrare în legalitate, desfiinţarea. 

S-au amendat oamenii, au crezut că noi glumim, nu mergem în instanţă. 

Legea nu se opreşte. Trebuie să fim toţi în lege. 

Nu am o problemă personală cu oamenii aceia. Uman sunt alături de ei. Îi ajutăm cu locuințe sociale, cu sprijin de la stat și de la consiliul local, cu tot ce se poate, dar eu trebuie să respect legea.  

Cine le-a făcut proiectul la oamenii ăia, trebuie puşi pe lista ruşinii, că ştiau că nu se poate construi în extravilan. Exact ca poliţiştii care te trec de mână pe roşu la semafor, aşa fac şi arhitecţii ăia care fac proiecte în extravilan, unde nu se poate. 

Toată lumea trebuie să înţeleagă că legea nu e şi aşa şi aşa, cum e la români marea problemă. Numa în lege se poate”, a declarat primarul Boc la un post de radio local. 

Singurul proiect de acest fel al administrației locale – un nou bloc de locuințe sociale – este marcat de întârzieri.

Confruntându-se cu o cerere în creștere pentru locuințele sociale, Primăria Boc nu reușește să vină în întâmpinarea comunității clujene și a persoanelor cu posibilități reduse nici la capitolul locuire, nici în privința realizării de creșe și grădinițe, pentru susținerea tinerilor părinți. 

CITEȘTE ȘI: Șantierul deplorabil al locuințelor sociale de pe Ghimeșului ar mai putea dura încă 22 de luni

În schimb, în privința hotelului Cristian din Piaţa Mihai Viteazul, realizat pe trotuar, pe baza unei autorizaţii de funcţionare gheretă, edilul Emil Boc susține că nu se poate face nimic.

Această hidoșenie urbanistică situată pe trotuar nu va fi demolată:

„Invitați-l pe fostul primar să vă spună despre ce este vorba.

Construcția respectivă a fost ridicată în perioada în care el conducea orașul.

S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție.

De aceea spun că juridic nu este cale legală. Nu îi întrebați pe cei care nu au făcut asta și nu au aprobat”, a adăugat Emil Boc.

CITEȘTE ȘI: Hotelul Cristian, construit pe trotuar în Piața Mihai Viteazul, demonstrează de două decenii că la Cluj tupeul face legea

Departamentul de Urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a intrat în vizorul clujenilor după hidoșeniile imobiliare aprobate, precum este cazul monstruosului hotel de pe strada Avram Iancu, în zona zidului istoric al orașului. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *