Primaria cumpara masini pentru Politia Locala de 30.000 de euro. Neparat cu set complet de covorase

Municipalitatea va cheltui aproape 30.000 de euro pe doua autospeciale, destinate Politiei Locale. In urma cu doi ani tot aceeasi suma s-a cheltuit pe doua Logan-uri de cate sapte locuri.

In 2011, la infiintarea Politiei Locale, structura clujeana avea in dotare trei Loganuri, o Dacie 1310 si doua dube – un Citroen si un Renault.

“Acum parcul auto al Politiei Locale este compus din sapte Loganuri, o Dacie 1310, un Chevrolet Spark si un Mercedes, cel confiscat si primit de la Administratia Finantelor Publice. De asemenea in dotarea Directiei mai este o autoutilitara marca Citroen Jumper si trei mopede Jinlun”, arata reprezentantii Primariei.

Ultima achizitie s-a facut in 2012, cand pentru 125.000 de lei s-au cumparat doua Loganuri MCV de la Auto Bara&Co SRL Oradea. Una dintre masini a intrat in dotarea Serviciului Ordine si Siguranta Publica, iar cealalta va fi utilizata de catre politistii locali din cadrul Serviciului Control Trafic Rutier.

In aprilie 2011, Ministerul Finantelor a facut  cadou Primariei Cluj-Napoca: un Mercedes ML 270, din 2001. Masina reprezinta un bun confiscat de institutiile care functioneaza in subordinea Ministerului. Directia Politia Locala, Serviciul Control, il utilizeaza "in special pentru a ajunge in zonele mai putin accesibile", dupa cum se arata intr-un raspuns al Primariei Cluj-Napoca, remis citynews.ro.

Acum municipalitatea ofera 123.000 de lei pentru achizitionarea a doua autospeciale noi, de interventie, cu 5 locuri. Masinile trebuie sa aiba minim 70 de cai putere, cutie de viteza manuala, airbaguri, ABS, aer conditionat, stergatoare de parbriz minim doua viteze, oglinzi retrovizoare cu reglaj electric si degrivrare, jante de otel, aparatori de noroi fata-spate si set complet de covorase din cauciuc.

Ofertele au putut fi depuse pana in 30 septembrie si se afla in evaluare.

Primaria mai intentioneaza sa achizitioneze alte doua autoturisme care sa deserveasca institutia prin Programul Rabla 2014.  Pretul estimat este de 177.000 de lei, adica aproape 40.000 de euro.

Foto: citynews.ro, ziuadecj.realitatea.net

Adauga comentariu