Primăria cumpără iarbă, salvie și copaci în valoare de aproape 1,6 MILIOANE EURO

Un anunț de intenție publicat de Primăria Cluj-Napoca arată că instituția va cumpăra material dendrofloricol pentru municipiu, în valoare de aproape 7,9 milioane lei (aproximativ 1,6 milioane euro). Anunțul de participare urmează să fie publicat în 2 august.

Primăria are pe lista următoarele materiale dendrofloricole: tuia, ienupăr, iarbă – plante cățărătoare, crizanteme, lavandă, hortensii, azalee, salvie, flori anuale, flori de primăvară, ghiveci cu flori suspendate pentru stâlpi, arbori pentru aliniament, flori anuale pentru jardiniere, gazon, arbori pentru parcuri, arbori rășinoși, arbori pentru locuri de joacă. Toate materialele sunt împărțite pe mai multe loturi.

La un interval de 1-2 ani, Primăria face investiții în materiale dendrofloricole. De exemplu, în 2011, invetiția a fost la jumătate față de cea de anul acesta. În 2010 însă, au fost cheltuiți aproximativ 9 milioane lei pentru astfel de materiale. În urmă cu doi ani, licitația pentru cumpărarea de arbori și flori a fost în valoare de 9 milioane lei.

Printre firmele care au câștigat în anii anteriori diverse loturi din licitația pentru arbori și flori se numără Serflor Dej, Paul Flowers din localitatea Lopadea Nouă. De altfel, Serflor din Dej a câștigat ani la rând licitația pentru materiale dendrofloricole. De exemplu, în 2013 firma din Dej a prins un contract de aproximativ 1 milion euro, valabil patru ani și împărțit pe mai multe loturi.

De asemenea, și Paul Flowers a câștigat mai multe contracte cu Primăria. Se poate spune despre cele două firme că au fost abonate ani la rând la banul public.

Rămâne de văzut ce firme vor intra anul acesta în cursa pentru contractul de 1,6 milioane euro.

Adauga comentariu