Primăria Cluj-Napoca, un singur proiect din fonduri elvețiene și niciunul din fonduri europene, în anul 2017!

Conform site-ului oficial al Primăriei Cluj-Napoca, municipalitatea a reușit în anul 2017 performanța implementării unui singur proiect din fonduri elvețiene („Înlocuirea vechilor autobuze diesel cu autobuze electrice cu două staţii de încărcare/alimentare”) și a niciunui proiect din fonduri europene. 

„În data de 09.08.2017, Primăria Municipiului Cluj-Napoca a semnat cu furnizorul SOLARIS Bus&Coach S.A contractul pentru livrarea primelor 10 autobuze, cu acționare complet electrică, cu încărcare în stații fixe și încărcare rapidă și lentă pe timpul nopții. Acestea sunt achiziționate prin «Programul de cooperare elvețiano-român vizând reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse - Obiectivul 1 al Ariei de concentrare tematică 4 - <<Îmbunătățirea mediului înconjurător>>”, în cadrul proiectului „Înlocuirea vechilor autobuze diesel cu autobuze electrice cu două staţii de încărcare/ alimentare”.

Valoarea contractului subsecvent este de 23.747.255,30 lei (fără TVA), iar termenul de livrare a noilor autobuze este de 9 luni de zile de la data intrării în vigoare a contractului. De asemenea, prin acest program vor fi construite 2 stații de încărcare rapidă, pentru deservirea zilnică a autobuzelor la cele 2 capete ale liniei 30. Vor fi realizate și 11 stații de încărcare lentă (10 la cele 2 capete ale liniei 30 și o stație la depoul de reparații). 

Bugetul total al proiectului este de 7.596.398 franci elvețieni incluzând T.V.A., reprezentând 32.094.021,91 lei la un curs de schimb valutar estimat (1CHF = 4,2249 LEI). Din bugetul prevăzut, maximum 6.456.938 CHF, echivalentul a 27.279.917,356 lei, reprezintă contribuția elvețiană, iar minimum 1.139.460 CHF, echivalentul a 4.814.104,554 lei, reprezintă contribuția Municipiului Cluj-Napoca”, au scris reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca pe site-ul oficial al municipalității unde, la capitolul „Fonduri europene”, mai regăsim pentru anul 2017 doar un comunicat de presă pueril legat de Ziua Europei:

„La Cluj-Napoca, Ziua Europei este despre #10aniROînUE şi #FutureofEurope

Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest prin Centrul de informare Europe Direct Transilvania de Nord, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca și cu instituţiile publice din Cluj, sărbătoresc Ziua Europei la data de 9 mai 2017, alăturându-se astfel întregii comunităţi europene care celebrează această importantă zi.

Anul acesta, având în vedere împlinirea a #10aniROînUE, evenimentul prilejuit de Ziua Europei va fi dedicat acestei aniversări şi schimbărilor aduse comunităţii regionale de aderarea la Uniunea Europeană (...)”, putem citi în comunicatul postat pe site-ul Primăriei. 

Și cam atât! Aceasta este toată activitatea pentru anul 2017.

Același comunicat de presă, referitor la „înlocuirea vechilor autobuze diesel cu autobuze electrice cu două stații de încărcare/alimentare”, îl regăsim pe site-ul Primăriei și la secțiunea „Programul de Cooperare Elvețiano-Român”. 

Așadar, cam asta este toată munca angajaților municipalității pentru anul acesta, la capitolul fonduri europene și elvețiene!


Comentarii

luca

21.09.2017 18:47

sa-i  mute pe cei de la fonduri europene la alte directii si sa aduca altii, poate se descurca mai bine. N-ar strica ca Primaria sa-si roteasca personalul.

Adauga comentariu