Primăria Cluj-Napoca a „uitat” să mai cumpere alte chioșcuri moderne de flori

În anul 2014, Primăria Cluj-Napoca a cumpărat 3 chioșcuri, cu nouă module, pentru vânzătorii de flori din Piața Lucian Blaga. De atunci însă, niciun alt chioșc nu a mai fost achiziționat, astfel că centrul este în continuare “presărat” cu gherete improvizate unde se vând flori sau chiar direct pe trotuar.

Dacă alte chioșcuri nu au mai fost construite, măcar amplasamentele din Piața Lucian Blaga vor fi scoase la licitație pentru închiriere, ca urmare a faptului că vechilor chiriași le-a expirat contractul.

În ședința de Consiliu Local de marți, a fost votat un proiect de hotărâre în acest sens. Prețul de pornire a licitației este de 1.324 lei pe an. Perioada de închiriere se propune a fi de trei ani, fără posibilitate de prelungire.

“Unul dintre obiectivele autorităților locale considerate ca prioritare în anul 2014 privitoare la modificarea din punct de vedere urban a esteticii urbane a Pieței Lucian Blaga l-a constituit acțiunea de modernizare a mobilierului destinat comerțului stradal, prin amplasarea unor chioșcuri moderne pentru comercializare flori. A fost stabilit și achiziționat de către autoritatea locală, un model unitar de chioșc, compus din câte trei module, care să satisfacă atât cerințele sus menționate, cât și să asigure condiții optime necesare desfășurării în condiții civilizate a acestui tip de comerț”, se arată în proiectul de hotărâre de Consiliu Local.

Până când Primăria va cumpăra alte chioșcuri noi, rămân în continuare multe puncte din oraș unde se face comerț pe trotuar sau la tarabe.

Adauga comentariu