Primaria Cluj-Napoca a pus lacatul pe usi

Weekendul prelungit de 1 mai s-a dovedit a fi mai lung cu o zi pentru angajatii municipalitatii. Pentu prima data de ani buni, usile Primariei Cluj-Napoca sunt incuiate; pe geamuri stau afise mari: “Greva generala”.

Intrarea principala in cladirea condusa de Emil Boc e incuiata cu lacatul. Clujenii grabiti, care nu se uita la afisele de pe geamuri se imping in usile mari, de lemn, pana sa-si dea seama ca ceva e in neregula.

Greva generala joi, 30 aprilie, 2015. Pe timpul desfasurarii grevei generale, accesul angajatilor in cladirea de pe strada Petru Maior se va face pe poarta dinspre parking (pe poarta auto)”, scrie pe cele doua hartii albe lipite pe geamul usii de acces.

La poarta auto, un portar vigilent nu lasa pe nimeni fara legitimatie de angajat al Primariei sa intre.

Astazi nu. Astazi doar serviciul decese functioneaza. Nici la registratura, nici la mass-media, nicaieri. Azi e greva generala”, spune omul de la intrare, inainte sa ne inchida usa in nas.

O greva da, o greva ba

La greva de avertisment din 20 februarie, angajatii Primariei Cluj-Napoca nu s-au aliniat colegilor din intreaga tara. Atunci cand aproape 30.000 de angajati din primarii si consilii judetene din 38 de judete ale tarii au intratin greva de avertisment, solicitand acordarea tichetelor de masa si cresteri salariale, functionarii din Primaria Cluj-Napoca s-au alaturat protestului in stilul lor specific.

La Primaria Cluj-Napoca, desi secretarul general al FNSA sustinea ca 650 de persoane au intrat in greva, s-a lucrat ca in oricare alta zi. La Centrul de Informare pentru Cetateni nimeni nu a incetat activitatea. Cetatenii Clujului si-au putut plati taxele si impozitele, amenzile si parcarile in acelasi ritm. Acelasi lucru s-a intamplat si la Biroul mass-media al institutiei, dar si la Registratura. Greva a fost fost, se pare, doar o formalitate pe care angajatii Primariei si-au trecut-o in portofoliu, fara sa faca ceva concret in acest sens.

Sindicalistii din intreaga tara au decis sa protesteze dupa ce niciuna dintre solicitarile lor nu a fost solutionata de catre Guvern. Revendicarile vizeaza reglementarea si liberalizarea acordarii, incepand cu anul 2015, a tichetelor de masa sau a normei de hrana pentru toti salariatii din administratia publica locala, in limita bugetelor locale aprobate prin hotarari de consiliu, si cresteri salariale sau aplicarea, incepand cu acest an a legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Comentarii

Cucurigu

30.04.2015 14:18

Boc si-a luat concediu? Unde vrea sa zboare de data asta, pe banii nostrii? Uimiti-ne.

vasile

30.04.2015 20:11

Te-as uimi, dar esti prea analfabet pentru asta! ,,Nostrii'' se scrie doar cu un ,,,i''!

BOBONESCU

05.05.2015 11:47
Băi fraţilor, ce căutaţi la Bucureşti când cel căutat este la voi în primărie şi vă conduce, oare aţi uitat că v-a tăiat cu 25% salariile, a şi compus o melodie cu sporurile avute odată, îl aplaudaţi atunci, aţi ieşit vreunul atunci să protestaţi, să mergeţi la Bucureşti, la Boc al vostru marele-mic premier............NUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dacă vă taie şi Ponta un mic sporuleţ o să staţi în birouri linişiţi şi relaxaţi(constipaţi) şi de deplasarea la Bucureşti o să uitaţi...................MULTE SUCCESURI PEDELISTE

Adauga comentariu