Primăria Cluj-Napoca a denunţat unilateral contractul de cooperare cu Svajczer Csaba

Oana Mardare a fost luată cu forța de jandarmi de la mitingul anti-homosexualitate desfășurat în Piață Avram Iancu din Cluj-Napoca. Tânără a întrerupt discursul susținut de un membru al Noii Drepte iar un individ în civil, identificat ulterior drept Svajczer Csaba, și-a permis să acționeze în forță asupra tinerei ca și cum ar fi fost organ de drept. Primăria Cluj-Napoca a denunţat contractul de cooperare cu Asociația Organizația Generală Voluntară Pentru Prevenirea Faptelor Antisociale al cărui membru este Svajczer Csaba, cel care şi-a permis să o bruscheze pe Oana Mardare
 
În urma incidentelor din Piaţa Avram Iancu, Ziar de Cluj a solicitat în 3 iulie reprezentanţilor primăriei o clarificare aupra modului de colaborare dintre Asociația Organizația Generală Voluntară Pentru Prevenirea Faptelor Antisociale şi instituţia condusă de Emil Boc. 

În urma solicitări prin care reprezentanţii primăriei erau întrebaţi  dacă mai este în vigoare protocolul încheiat în 2014 cu Asociația Organizația Generală Voluntară Pentru Prevenirea Faptelor Antisociale, de ce s-a semnat un astfel de protocol, unde se limitează atribuţiile şi responsabilitatile organiţatiei care avea menţioantă poliţia locala ca partener, aceştia au evitat întrebările, afirmând doar că protocolul a fost denunţat. Motivul renunţării la protocol din partea primăriei a fost acela că nu mai este oportună continuarea colaborării.
“Între Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcția Poliția Locală și Asociația Organizația Generală Voluntară Pentru Prevenirea Faptelor Antisociale a fost încheiat protocolul de cooperare nr.35200/29.01.2014, având ca obiect participarea Asociației O.G.V.P.P.F.A, la acțiuni de voluntariat, fără scop lucrativ, pentru prevenirea Faptelor Antisociale. Prin adresa nr. 93174/23.02.2017 înaintată Asociației Organizația Generală Voluntară Pentru Prevenirea Faptelor Antisociale, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Direcția Generală Poliția Locală a denunțat unilateral protocolul de cooperare mai sus menționat, considerând inoportună continuarea acestuia”, cu respect Iulia Perşa şef- birou Massmedia.
Ziar de Cluj va reveni cu întrebările adresate municipalității, întrucât nu suntem absolut deloc mulțumiți de felul în care ni s-a răspuns pe lângă ceea ce am întrebat.

Adauga comentariu