In vizor

Primăria Cluj-Napoca datorează peste ȘASE MILIOANE lei unei clujence. Conducerea orașului refuză să achite datoria chiar dacă JUSTIȚIA e de partea femeii

Primăria Cluj-Napoca este datoare cu peste 6 milioane lei, dar refuză șă își achite datoriile. Din 1993 o femeie a muncit în folosul municipalității fără a fi răsplătită. Conducerea locală organizează nenumărate evenimente fără rost, celebrând zile onomastice, dar nu își asumă achitarea serviciilor către cei care au muncit.

O clujeancă se judecă cu Primăria Cluj-Napoca de peste 25 de ani pentru a-și recupera o datorie pentru mai multe servicii pe care le-a făcut în favoarea statului. Deși situația doamnei Maria Laculiceanu este cunoscută de conducerea municipalității, primind dreptate prin mai multe decizii judecătorești, conducerea actuală ignoră cu brio și refuză să își asume datoria.  

Din cauza Primăriei Cluj-Napoca femeia de 71 de ani a pierdut de-a lungul timpului atât firma cu care a ajutat municipalitatea ani de zile cât și o considerabilă sumă de bani.

Întregul conflict intre Maria Laculiceanu si Primăria Cluj-Napoca a început în toamna anului 1992, pe vremea când la conducerea orașului era Gheorghe Funar.

“În 1992 am făcut o firmă de Salubrizare în Câmpia Turzii și Turda cu garanția lui Ion Rațiu. Am cumpărat utilaje de salubritate, autocompactoare, autospeciale care puteau face câte șapte operațiuni, mașini de expoziție cu care ne-a instalat în Turda. În timp ce contractam orașul Turda, Funar ne-a cerut să venim cu utilajele la Cluj. Ne-am conformat, ba chiar ne-am bucurat. După ce am venit la Cluj, Funar a pus Salubritatea de stat să facă contract de intermediere cu noi. Noi lucram pe străzile Clujului, mașina înlocuia peste 200 de oameni. Banii făceau circuit de la Primărie la Salubritate, iar ei nu ne ne-au plătit” povestește Maria Laculiceanu.

Timp de un an de zile, firma condusă de Maria Laculiceanu nu a fost plătită. Din 1994, dânsa a făcut contract direct cu Primăria Cluj-Napoca. Dacă în 1993 Salubritatea nu a plătit, în 1994 și Primăria i-a urmat exemplul.

„În 94 Primăria este cea care nu plătește și a și reziliat contractul unilateral. Primăria a făcut acte unilaterale false. Nu am fost plătiți, iar de 27 de ani ne judecăm și nu pot să-mi scot banii de la ei. Am primit o partea din bani pe care i-am dat pe impozite” mai declară păgubita.

Contestații peste contestații

În momentul de față sunt pe execuție. Primăria tot contestă ca să nu își achite datoria. Dacă actualizăm la zi, Primăria Cluj-Napoca trebuie să îi dea păgubitei peste 6 milioane lei însă de ani de zile aceștia mint cu nerușinare.

„Ăștia de la Primărie mă dărâmă. Am adus o mare performanță în județ. Ne-au distrus viața, nu avem nici măcar casă” mai spune doamna Laculiceanu.

Funar, împreună cu Boc poartă o femeie de 71 de ani pe drumuri de peste 25 de ani. Fără milă, fără asumare. Femeia se judecă din 1993 cu Primăria Cluj-Napoca. Deși este câștigătoare de drepturi prin sentință irevocabilă, din anul 2005, Primăria continuă să conteste pe motiv că femeia cere bani nemunciți. Până când? Femeia are toate dovezile care susțin afirmațiile sale.

„Am o grămadă de expertize toate în favoarea mea. Expertize făcute de experți diferiți”.

În această situație, dreptatea este în acte, iar puterea este în mâinile Primăriei. Până când va continua această instituție publică să își bată joc de cetățeni? Când își va asuma conducerea locală responsabilitatea și îți va achita datoriile?

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *