Primaria Cluj-Napoca, "broker" de explicatii pentru notarul Camelia Tise

Primaria Cluj-Napoca ii sfideaza pe vecinii lui Alin Tise. Clujenii care se impotrivesc proiectului imobiliar de pe strada Ploiesti si care au reclamat in repetate randuri constructia de 12 etaje care ar urma sa fie ridicata aici, primesc de la primarie raspunsuri redactate chiar de sotia senatorului PDL, Camelia Tise. Cu alte cuvinte, Boc isi pune semnatura pe un raspuns gandit si redactat de notarul public Camelia Tise, beneficiar direct al proiectului. Intr-unul dintre raspunsuri, vecinii lui Tise sunt chiar "amenintati" cu actiuni civile si penale.

Nicusor Silaghi e un clujean care locuieste intr-unul din apartamentele de pe strada Croitorilor nr. 18. Este profesoru universitar la Academia de Muzica "Gheorghe Dima", iar in apartamentul, paa acum, linistit, repeta pentru orele cu studentii. Acum, barbatul este cu adevarat ingrijorat, deoarece viitorul turn de 12 etaje, ce va fi ridicat exact in fata balconului sau, ii va lua toata lumina si caldura.

“Nu sunt reclamagiu, vreau doar sa mai am soare in casa”, spune el, aratand spre adresa vecina, unde sotii Tise urmeaza sa construiasca un bloc cu 12 etaje. Viitoarea cladire le-ar lua lumina din casa si ar transforma locuinta lor intr-un spatiu mohorat si intunecos.

“ El spune ca noi nu suntem vecinii lui. E o chestie de bun simt si pe noi ne face <<reclamagii>>. Cum poti sa sustii ca de la acel gard, in sus, ridici 12 etaje, nu il afectezi cu nimic pe vecin? Avem o expunere Sud-Vest. Clar ca nu vom mai avea soare. Scad si gradele in casa. Ne trateaza ca si cum nu am exista”, povesteste Nicusor Silaghi.

Cele patru familii care locuiesc la adresa de pe strada Croitorilor au transmis primariei in repetate randuri reclamatii cu privire la constructie. Culmea este ca, la aceste reclamatii, nu primaria este cea care a oferit un raspuns, ci chiar Camelia Tise, sotia senatorului Alin Tise. Camelia Tise, care este notar public, a redactat raspunsurile la reclamatii cunct cu punct, iar Emil Boc si-a pus semnatura pe aceste raspunsuri si, practic, si-a asumat tot ce a scris notarul.

Si Nicusor Silaghi a primit doua raspunsuri de acest fel, unul in 23 aprilie 2014, iar altul in 8 iulie 2014. Practic, aceste raspunsuri au fost trimise de primarie, respectiv Directia de Urbanism. Semnatarii raspunsurilor, printre care si Emil Boc, finul lui Tise, nu au facut altceva decat sa copieze toate opiniile redactate de Camelia Tise si sa le transmita, mai departe, clujenilor.

"De cand lucreaza doamna Tise la primarie? Ne intrebam si noi asta, mai ales ca noi am cerut opinia primariei, nu a doamnei Tise. Nicaieri in aceste raspunsuri nu este exprimat punctul de vedere al primariei. Se vede clar ca doamna Tise a raspuns, de fapt", spune clujeanul.

Mai mult, in ultimul raspuns primit de Nicusor Silaghi, Camelia Tise arata ca “orice incercare de sicanare, amenintare, santaj facuta in scopul obtinerii de foloase din partea oricui, va fi fara sorti de izbanda si va fi sanctionata cu actiuni civile si penale”.
Pe acest raspuns, si-au pus semnatura primarul Emil Boc, arhitectul-sef  Ligia Subtirica, directorul executiv Corina Ciuban si Simona Cipcigan.

Practic, la toate sesizarile trimise de cei afectati de proiectul imobiliar al lui Tise, primaria a dat “copy-paste” la raspunsurile formulate de Camelia Tise, beneficiar direct al proiectului imobiliar.

Turnul de 12 etaje, pe care familia senatorului PDL Alin Tise urmeaza sa il ridice pe strada Ploiesti, in imediata apropiere a Pietei Mihai Viteazu, este pe punctul de a obtine avizele de construire. Maine, consilierii locali vor vota hotararea privind aprobarea PUD-ului. In acest proiect imobiliar, sotii Tise s-au asociat cu o firma ce are domeniu de activitate comertul de material lemnos.
Maine, consilierii locali vor vota Hotararea prin care se propune aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru imobilul cu functiuni mixte, de pe strada Ploiesti nr. 9-11. Proiectul imobiliar este derulat prin societatea Central Business Plaza SRL, ce apartine fratelui senatorului, alaturi de Camelia Tise, sotia politicianului. Beneficiar mai este si Alin si Vasile Vaida, prin firma SC Italia Tiles SRL.
Familia Tise detine aici o suprafata de 886 de metri patrati , iar vecinul de la nr. 11, o suprafata de 712 metri patrati. Pe intreaga suprafata de teren ar urma sa fie ridicata o cladire de 12 etaje, cu 38 de apartamente, 600 de metri patrati de spatii comerciale, 4.127 de metri patrati de birouri si 92 de locuri de parcare, dintre care 63 subterane, potrivit proiectului initial.

 

Comentarii

,,

15.10.2014 15:36

Nu intelegeti ca  astia sunt deasupra legii???????? Tupeul si obraznicia lor sunt maxime!!! Din pacate nimeni nu are inca ac de cojocul lor.!

hm

15.10.2014 16:34

nici eu nu am soare in casa, si traiesc in bloc construit inainte de 90

cipri

16.10.2014 16:12

asa o fi, tu nu ai soare, dar vecinul ce este impotriva blocurilor acum are soare in casa.  d-ta te-ai mutat intr-un bloc fara soare fiind o optiune personala. e o alta situatie.

liana

15.10.2014 19:02

Asta nu e un argument ca sa continue tot asa in tara asta. E un abuz grosolan, trebuie ca locuitorii din zona sa ramina pe pozitie si sa denunte aceste abuzuri!

Maria

15.10.2014 21:04

Exact 2 turnuri de câte 12 etaje lipseau pe acea straduta unde si acum de abia te strecori cu masina. Unde se asigura locuri de parcare suficiente pentru locatarii lor si pentru vizitatori? Cum va arată centrul orașului cu 2 blocuri uriașe unul langa celălalt? Măcar daca se făceau in locatii diferite.

unu

17.10.2014 12:54

nu conteaza parcarile, amenzile sunt mai usor de dat

Mircea

16.10.2014 09:31

Unde e DNA-ul?Totul pute in urma escrocului Tise. Asta e cel care la botez a adunat peste 100 mii EUR.Ce arhitect poate da aprobare de construire pentru un bloc care nu are infrastructura rutiera corespunzatoare ?

baubau

16.10.2014 11:46

arhitectii nu dau aprobare de construire

cetateanul

16.10.2014 09:35

Informam pe vecinii afectati si nu numai,ca in Cluj functioneaza un ONG care militeaza pentru protectia urbanistica si protejarea mediului de locuit.Aici puteti beneficia de consultanta de specialitate si suport juridic.Asociatia are colaborare cu trei dintre cele mai recunoscute case de avocatura din Cluj specializate pe probleme de urbanism precum si cu renumiti urbanisti,arhitecti si topografi.Pentru informatii suplimentare accesati www.stradamacesului.ro.Va asteptam. 

varu rostas de ...

16.10.2014 09:57

hauauau, hapoi ce brobleme aveti la cluj acolo d-na camelia...la noi la hodin demult puteti ridica linga piata nu doua, 12-16 turnulete. modesta cum sunteti d-voastra vreti doua turnulete shi vecinii nu va lasa. ce oameni. rumani invidiosi. daca totusi rezolvati sa ma sunati la imparatie in hodin sa va comand niste sigle de mercedes cu diametru de 80-82 cm sa le montati sus la turnulete. bine?

Dragos

16.10.2014 10:51

Ce vrajeala! Toti sunt acuma impotriva dar ei nu vad ca de 6 luni cineva ridica o cladire de birouri de 12 etaje exact langa. Asta e manipulare de presa! Pt cei cu Ong: pregatiti-va banii ca se apropie sfarsitul procesului si sunteti buninde plata!!! Sute de mii de euro!

baubau

16.10.2014 15:45

eu din cate stiu la consultarea populatiei cand se face pud raspunsurile vin de la proiectat sau beneficiar.in cazu de fata se pare ca vin de la beneficiar care-i minunea ?ca-i avertizeaza pe vecini ca daca-i santajeaza o sa  plateasca ? ramane insa problema mai larga .... cum facem sa dezvoltam orasul ? Trebuie sa faci cladiri inalte asta e clar .. in acelasi timp trebuie si oamenii care sufera sa fie despagubiti. e cazu sa se reglemteze cum se face asta nu sa tot insistati pe tise pana in panzele albe.

Adauga comentariu