Primăria Cluj-Napoca acordă ajutoare pentru plata chiriilor. Emil Boc: Avem bani pentru subvenţionarea acestora!

Primarul Emil Boc a anunţat existenţa unor fonduri pentru suplimentarea chiriilor în oraşul Cluj-Napoca. Potrivit edilului, clujenii se pot adresa Direcţiei de Asistenţă Socială pentru a-şi întocmi un dosar, în baza căruia să primească subvenţii la chirii. 

"Deja s-au interesat persoane de accesarea acestor bani. Noi i-am alocat. Programul funcţionează. Doritorii trebuie să se adreseze celor de la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul primăriei. Vor întocmi un dosar împreună cu aceştia şi dacă persoana în cauză se încadrează programului derulat de administraţia locală, se va stabili un timp de trei luni în care viitorul beneficiar trebuie să îşi găsească o chirie, cu contract de închiriere şi să aducă dovada la primărie. E un sprijin care astăzi poate fi aplicabil" explică primarul Emil Boc. 

Ajutorul pentru plata chiriei se acordă tinerilor până în 26 de ani, persoane singure, proveniţi din structurile rezidenţiale ale DGASPC Cluj, de pe raza municipiului Cluj-Napoca, care au venit lunar de până în 1.5000 lei. De acest ajutor pot beneficia şi victimele violenţei domestice sau familiile aflate deja în evidenţa Direcţiei de Asistenţă Socială, cu domiciliul în Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre actele necesare şi criteriile de selectare a beneficiarilor găsiţi aici. 

 

Adauga comentariu