Primăria Cluj-Napoca: 75% dintre angajați sunt vaccinați. Persoanele neimunizate din instituție „vin la serviciu la fel ca și ceilalți. Nu s-a făcut nici un fel de presiune pe ei”

Circa 75% din angajații Primăriei Cluj-Napoca sunt vaccinați, potrivit autorităților. Reprezentanții administrației locale continuă să îndemne clujenii să se vaccineze în condițiile în care numărul zilnic al imunizărilor s-a redus considerabil în ultima perioadă pe fondul intereselor politicianiste privind alegerile interne ale peneliștilor. 

Întrebat în cadrul unei intervenții video în privința situației statistice a numărului de angajați din cadrul Primăriei care s-au imunizat de la debutul campaniei de vaccinare, viceprimarul Dan Tarcea a recunoscut că rata de imunizare nu a ajuns încă la 100%.

Primăria Cluj-Napoca numără peste 1160 de directori, funcționari și personal contractual. (Detalii AICI).

„Pot să vă spun că avem această statistică.

Ultima dată când am făcut această, să spun... pe evidențe, peste 75% dintre persoanele care lucrează în Primărie sunt vaccinate. 

Deci, peste 75% din colegii din Primărie sunt vaccinați”, a explicat viceprimarul Tarcea, fără a oferi însă un număr precis al angajaților imunizați. 

Și cei 25%? Există o explicație pentru care nu s-au vaccinat? – a fost intervenția moderatorului.

„Păi, având în vedere media națională, în care sîntem pe media națională la 35%-37%, sîntem dublu față de media națională.

Acuma, sigur, sînt persoane care au anumite restricții...”, a adăugat Dan Tarcea.

- Sunt discriminați?

„Nu sunt discriminați. Absolut deloc nu sînt discriminați.

Nu există discriminare la Primăria Cluj-Napoca, deloc. 

Vin la serviciu la fel ca și ceilalți. Nu s-a făcut nici un fel de presiune pe ei. 

Din contra: le-am recomandat – astea sînt opțiunile, astea sînt variantele, asta puteți să faceți să vă protejați. 

Și, să știți că în ultima perioadă am văzut din ce în ce mai multă lume care merge”, a dat asigurări viceprimarul Dan Tarcea. 

Pentru a întări ideea necesității imunizării, Tarcea a declarat că urmează să efectueze și a treia doză de vaccin:

„Este foarte clar că vaccinul ajută. Dragi clujeni, vă rog să mergeți să vă vaccinați! (...).

Încă nu am 6 luni de la a doua doză de vaccin, dar în momentul în care vor trece cele 6 luni, așa cum specialiștii au recomandat, asta se va întâmpla luna viitoare, mă voi duce și-mi voi face și doza 3 de vaccin”, a declarat Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca. 

Miercuri, 29 septembrie, la nivelul județului Cluj au fost imunizate un număr de 2754 de persoane. 


Adauga comentariu