Primaria cheltuie zeci de mii de euro pe aer conditionat in piete si cimitire

Municipalitatea va cheltui in urmatoarea perioada peste 24.000 de euro pentru montarea a 18 aparate de aer conditionat in capelele din cimitire si in pietele agroalimentare. Contractele s-au incheiat prin achizitie directa.

Pentru montarea aparatelor de aer conditionat in capelele din cimitirul Manastur si Central, contractul a fost castigat de Posil Construct pentru suma de 92.460 de lei.

“Avand in vedere temperaturile mari din perioada verii si faptul ca in capelele cimitirelor administrate de CLC se inhumeaza toti decedatii din acest oras se impune achizitionarea unor sisteme de climatizare la capela din cimitirul Central si Manastur. Este imperios necesar achizitia (sic!) deoarece in lipsa sistemelor de racire corpurile decedatilor intra in descompunere, creand o mare nemultumire si disconfort familiilor si participantilor la inhumari”, se arata in caietul de sarcini.

Se vor monta 13 aparate de aer conditionat: doua in capela din Cimitirul Central, sase in capela I din Cimitirul Manastur, patru in capela II si unul in vestiar.

Posil Construct va primi pentru aceste lucrari peste 92.000 de lei, adica peste 20.000 de euro. Societatea infiintata in 2007 are opt angajati, iar domeniul de activitate este “lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale”. Din bilantul pe anul trecut reiese ca are o cifra de afaceri de peste 290.000 de lei si ca a realizat un profit de peste 14.000 de lei. Asociat unic al societatii este Sebastian Ionut Pop Oarga.

Municipalitatea nu monteaza aparate de aer conditionat doar in capelele din cimitire, ci si in trei piete agroalimentare: Hermes, Flora si Zorilor. Castigatorul contractului este Ambient SA, cunoscutul furnizor de materiale de constructii si echipamente sanitare. Pentru cele cinci aparate de aer conditionat, care le vor inlocui pe cele amplasate in 2007 Primaria va plati aproape 18.000 de lei, adica aproximativ 4.000 de euro.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

 

Comentarii

Mackie Knife

30.07.2014 15:54

Traiasca achizitia directa ! Uitati-va pe facebook dupa aceste achizitii sa vedeti unde si-au facut concediile organizatorii achizitiei ...

Adauga comentariu