Primăria cheltuie 200.000 de lei pentru “Ziua Internaţională a alegătorilor lui Boc”

Consilierii locali sunt chemaţi “la arme” pentru a vota în şedinţa de marţi, la fel ca în fiecare an, alocarea unei sume consistente pentru sărbătorirea Zile Internaţionale a Vărstnicului, un eveniment numai bun pentru primaru Emil Boc de a strânge mâna alegătorilor. Aproximativ 2.000 de persoane în etate vor beneficia de o masă şi program artistic de trei ore pentru un chilipir de 200.000 de lei.  
 
De trei ori peste valoarea meniului zilei oferit de multe dintre restaurantele din oraş va cheltui Primăria pentru fiecare dintre cei aproximativ 2.000 de particianţi la evenimentul care urmează a se desfăţura cu ocazia Zilei Internaţionale a Vărstnicului. 
“Se aprobă alocarea sumei de 200.000 lei de la bugetul pe anul 2017 al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală pentru a organiza sărbătorirea Zilei Internaţionale a Vărstnicului”, se arată în proiectul de hotărâre ce se va afla marţi pe masa consilierilor locali. 
Referatul de fundamentare al hotărârii mizează pe nevoile de socializare ale pensionarilor şi bucuria pe care o va aduce în sufletele persoanelor vârstice cheful ce urmează a fi organizat cu ocazia Zilei Inernaţionale a Vârstnicului pentru care Primăria va cheltui aproape 45.000 de euro. 

“Prelungirea şi îmbunătăţirea calităţii vieţii şi promovarea participării sociale active şi demne a persoanelor vârstnice sunt obiective ale Strategiei naţionale pentru promovarea îmbătrânirii active şi protecţia persoanelor vârstnice pentru perioada 2015-2020. Crearea unei comunităţi coezive şi incluziune în municipiul Cluj-Napoca, prin dezvoltarea de servicii proiecte şi programe, precum şi iniţierea unor activităţi atractive de socializare pentru a răspunde nevoilor persoanelor în vârstă în risc de excluziune socială, este obiectivu al Strategiei de Dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020. Luând în considerare numărul mare  al persoanelor vârstnice cu veituri reduse din municipiul nostru; În completarea serviciilor acordate prin intermediul Centrelor de Zi pentru vârstnici, Clubul Pensionarilor  şi a celorlalte compartamente din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, organizată ca serviciu public în subordinea  CL  al municipiului Cluj-Napoca; Pentru a marca acest moment aniverar şi pentru a aduce bucurie în sufletele persoanelor vârstice cu ocazia Zilei Inernaţionale a Vârstnicului ; Propunem să aprobaţi alocarea sumei de 200.000 de lei.”se arată în referatul de fundamentare al hotărârii.   
Devizul estimativ întocmit de reprezentanţii Primăriei arată că,  pentru cei 2.000 de participanţi, care cel mai probabil că aceştia vor fi aleşi pe sprânceană, în urma întocmirii unui dosar social, se vor cheltui 170.000 de lei. Cu alte cuvinte, pentru fiecare vârstnic ce va avea ocazia să îi strângă mâna primarului, care nu se va da în lături de a socializa la eveniment, se vor cheltui 85 de lei de persoană, de trei ori meniul zilei oferit de majoritatea restaurantelor din Cluj-Napoca. Cel mai important lucru este că pe lângă mâncare şi băutură cei 2.000 de vârstnici vor beneficia şi de un program artistic de trei ore. Pentru programul artistic se vor chelui 30.000 de lei adică 10.000 de lei pe oră pentru cei 7 artişti, cele 2 orchestre şi 2 ansambluri de dans. 
 
 
 
 
 

 

Comentarii

TP

01.09.2017 08:34
Meniul zilei ati vrut sa spuneti...

unu'

03.09.2017 13:35

Răhățeii mici și corupți au o singură calitate: se știu autopromova. Dă Doamne o ploaie mare ca să-i spele! 

Tintosan Mircea

19.09.2017 07:35

Nu fi rautacios. 

Silviu

19.09.2017 21:35

Felicitari, un bun prilej de mita electorala. Boii sa-i plateasca lui Boc mitele!!!

Adauga comentariu