Primaria ascunde ornamentele “recuperate” de pe cladirile din centru

Municipalitatea a dat asigurari ca lucrarile de maxima urgenta care inseamna indepartarea ornamentelor care stau sa cada de pe cladirile din centrul istoric nu produc daune ireversibile monumentelor. Mai mult, ornamentele sunt stranse si depozitate intr-un spatiu al Primariei pentru a nu se pierde. Accesul pentru a vedea conditiile in care sunt aceste ornamente depozitate este mai imposibil decat proiectul primarului de tunel pe sub zona centrala.

Aparent elementele “recuperate” sunt depozitate intr-un spatiu din cladirea Primariei de pe Calea Motilor, in custodia Directiei Tehnice, condusa de Virgil Porutiu. Ziar de Cluj incearca de o saptamana sa vada ce ornamente au fost recuperate si in ce conditii sunt tinute, dar functionarii dau din colt in colt. In prima faza nu se stia unde se afla “depozitul”, apoi nu se stia cand se poate vizita.

“Eu nu am nimic impotriva sa veniti, dar trebuie sa discutati cu cei de la Mass-Media”, ne-a spus saptamana trecuta seful Directiei Tehnice, Virgil Porutiu.

Apoi responsabilii cu relatiile cu presa au decis ca e nevoie de o solicitare scrisa pentru a vedea ornamentele, la care se va raspunde “in termenul legal”.

Sursele Ziar de Cluj arata ca foarte putine ornamente au fost recuperate, majoritatea elementelor atat de pazite constand in moloz si caramizi. Dupa o saptamana de amanari, raspunsul Biroului Mass-Media a constat intr-o fraza:

“Asteptam sa ne dea un raspuns departamentele de specialitate cu privire la solicitarea dvs.”, au precizat acestia.

Actiunea municipalitatii de a da jos elementele de décor de pe cladiri a starnit un val de nemultumiri din partea comunitatii, insa Primaria continua actiunea.

Comentarii

GAbriela

19.01.2016 14:06

Deci nu le-au depozitat. Poate o fac acuma, dupa ce ati tras semnale de alarma... in ceasul al 12-lea.

Adauga comentariu